La Vanguardia (Català-1ª edició)

La dona del port va ser violada abans de ser llançada semidespul­lada al moll

-

No tenia més de 30 anys. La van deixar abandonada semidespul­lada, només amb les calces i la mascareta tapant-li mitja cara. El cos de la dona localitzat diumenge al port de Barcelona presentava indicis de mort violenta i no compatible­s amb haver estat llançada des de dalt del pont d’Europa, al moll de càrrega de Ponent. L’autòpsia ha confirmat que la víctima va patir una agressió sexual. La policia judicial de la Guàrdia Civil treballava ahir en la identifica­ció de la víctima. Podria tractar-se d’una dona d’origen llatinoame­ricà, segons fonts al corrent de la investigac­ió. En un costat del ventre hi portava tatuat un conill de Playboy que ajudarà en la filiació. Els guàrdies civils treballen per provar de trobar alguna coincidènc­ia que relacioni la víctima amb les denúncies de desaparegu­des, i no només a Espanya.

El cos va ser trobat diumenge a dos quarts d’onze del matí a l’espigó de càrrega del moll de Ponent, en una àrea restringid­a al públic del recinte portuari.

Van ser els bombers de Barcelona del grup subaquàtic i rescat, ubicat al parc de la Zona Franca, els que anant cap a la seva embarcació per fer unes maniobres van descobrir el cos. Van alertar la Policia Portuària, i aquests, la Guàrdia Civil, amb competènci­es en policia judicial a la part comercial del recinte portuari, per això són els encarregat­s de la investigac­ió de l’homicidi.

Fins a l’arribada del jutge de guàrdia, que va autoritzar l’aixecament del cadàver, els guàrdies civils van preservar l’escenari. En un dels contenidor­s propers hi van trobar un sostenidor­s que hauran de determinar si pertanyien a la dona. Ahir al matí els bussejador­s del GEAS, el grup especial d’activitats subaquàtiq­ues de la Guàrdia Civil, es van submergir a les aigües del moll per

La Guàrdia Civil treballa per identifica­r la víctima, d’uns 30 anys i amb un conill de Playboy tatuat al ventre

provar de trobar pertinence­s de la víctima que poguessin ajudar a identifica­r-la.

El cos no feia gaires hores que estava abandonat. Dissabte mateix a la tarda els bombers van fer un altre exercici i van passar per aquell mateix moll.

Malgrat ser una zona restringid­a del recinte portuari, el trànsit de transporti­stes per carregar i descarrega­r contenidor­s és constant, com també de treballado­rs dels molls o fins i tot de la tripulació i passatgers del vaixell de Transmedit­erránea que va arribar dissabte mateix a la tarda al moll. Els investigad­ors ja han sol·licitat les imatges de les càmeres dels accessos al recinte. No serà una investigac­ió fàcil, asseguren les mateixes fonts. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain