La Vanguardia (Català-1ª edició)

El jutge envia a presó un xofer ebri sense carnet per atropellar un regidor de Reus

-

El jutjat d’instrucció número 3 de Reus (Baix Camp) ha enviat a la presó un conductor ebri sense carnet, reincident, per haver atropellat un regidor quan creuava un pas de vianants divendres al centre de la ciutat. El regidor de Benestar Social, Pere Aluja, continuava ahir ingressat en estat crític a l’uci de l’hospital Joan XXIII de Tarragona.

El conductor, E.V.S., circulava sense carnet perquè només tres setmanes enrere va ser detingut i condemnat per un altre jutjat de Reus per haver conduït en estat ebri i haver-se negat a fer la prova d’alcoholèmi­a. El magistrat ha argumentat ara l’ordre de presó provisiona­l sense la possibilit­at de pagar fiança en el perill de fugida i, sobretot, en la necessitat d’“evitar el risc de reiteració delictiva”.

Segons la interlocut­òria, hi ha un “risc raonable” que el conductor torni a conduir en estat ebri i pugui tornar a causar danys a tercers “en cas de quedar en llibertat”.

El conductor té un llarg historial delictiu al volant: ja havia estat condemnat el 2015, el 2018 i el desembre del 2021 per haver circulat sota els efectes de l’alcohol. “És evident que aquest individu no és conscient del risc que suposa el consum d’alcohol i l’ús de vehicles”.

El regidor, greument ferit, havia assumit el càrrec al capdavant de la regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus només una setmana abans de ser envestit en un dels passos de vianants elevats de l’avinguda dels Països Catalans. A conseqüènc­ia del brutal atropellam­ent, Aluja va patir un traumatism­e cranioence­fàlic, a més de ferides de diversa considerac­ió.

El conductor va ingressar a la presó de Mas Enric, al Catllar, per tres delictes contra la seguretat viària (alcoholèmi­a, negativa a sotmetre’s a la prova d’alcoholèmi­a i conducció sense carnet) i un altre delicte de lesions per imprudènci­a “per haver atropellat un vianant per conducció sota els efectes de l’alcohol”. ●

 ?? MONTSE GIRALT / SHOOTING ?? S’obriran espais fins ara restringit­s al públic, com el despatx d’Eusebi Güell o la biblioteca
MONTSE GIRALT / SHOOTING S’obriran espais fins ara restringit­s al públic, com el despatx d’Eusebi Güell o la biblioteca

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain