La Vanguardia (Català-1ª edició)

Una presumpta trama d’espionatge a ‘Sálvame’ involucra 140 famosos

Investigue­n el programa de Telecinco en l’anomenada operació Deluxe

- MANÉeESPA

El vent no bufa a favor de Telecinco. Als problemes d’audiència de la cadena, que els últims mesos ha estat superada clarament per Antena 3, la seva principal competidor­a, s’hi afegeix ara una presumpta trama d’espionatge il·legal que afecta directamen­t moltes de les cares conegudes de la cadena, especialme­nt del programa del cor Sálvame, espai que fins ara havia estat el vaixell insígnia de la premsa rosa al grup.

Dir que la salut del programa és delicada és quedar curt. I l’últim que li faltava és que sortís a la llum pública una trama anomenada operació Deluxe –amb referència a l’espai de cap de setmana de la cadena–, que implica l’ús fraudulent de fonts policials per aconseguir informació privada de determinat­s famosos que després es difonia als diferents programes de la cadena.

Fa uns dies La otra crónica publicava informació exclusiva d’una trama que s’està investigan­t des de fa quatre anys i de què circulava un rumor cada vegada més gran. El mitjà digital ha tingut accés al sumari d’una de les causes que investiga la revelació de dades privades per part d’un policia amic de Gustavo González. El paparazzi, un dels col·laboradors a Sálvame i al Deluxe, és un dels principals investigat­s d’aquest espionatge il·legal, que afectaria més de 140 de famosos.

Segons informa el portal de crònica social que ha tingut accés a la interlocut­òria judicial, Gustavo González seria el pilar en què se sustentari­a la xarxa d’espionatge, malgrat que amb el temps la investigac­ió s’hauria ampliat a altres persones, com el fins ara director de Sálvame, David Valldepera­s, i set noms més que formen part de l’equip del programa i que ara per ara no han estat revelats.

Resulta que la setmana passada el programa de tarda de

En el p n e !"#

La policia a hauria iniciat alguns escorcolls per trobar informació, un dels quals a casa de Gustavo González, principal assenyalat de la trama

Telecinco va anunciar canvis importants en l’espai. Entre d’altres, el relleu com a directors del mateix Valldepera­s i d’Alberto Díaz, així com d’una de les presentado­res amb més pes, Carlota Corredera, que es va acomiadar del programa divendres.

A part dels noms propis, la productora del programa, La Fàbrica de la Tele, també està

SANTORAL

Ciril, Bertold, Eustaci de Luxeuil, Beatriu de Silva, Jonàs, Baraquisi, Segon, Pastor, Victorí, Armogastes, Sàtur sent investigad­a com a persona jurídica. Al capdavant hi ha els seus fundadors, Adrián Madrid i Óscar Cornejo, com a responsabl­es mercantils del cas. Precisamen­t, aquest últim ha estat l’elegit per exercir les funcions de director de Sálvame després de la sortida de Valldepera­s i Díaz.

L’informe indica que moltes de les sol·licituds haurien estat, suposadame­nt, requerides per generar contingut per part de responsabl­es directes i redactors del programa, que coneixerie­n l’existència del policia i utilitzave­n Gustavo González d’intermedia­ri amb ell. “Es pot afirmar que és la direcció de Sálvame la propulsora de la recerca i l’obtenció de la informació íntima reservada”, indica el sumari que ha difós La otra crónica . També se’n desprèn que moltes d’aquestes informacio­ns filtrades “afecten menors d’edat i versen sobre denúncies de violència de gènere i lesions”.

Segons el que ha transcendi­t fins ara, la policia hauria planificat una operació final de detencions i escorcolls que inclouria la casa de Gustavo González, de qui es tindrien indicis per converses telefòniqu­es que guarda documents

Aron Piper actor reservats que li facilitava el policia. També hi hauria indicis que hi havia documentac­ió reservada als calaixos de la redacció de Sálvame.

La Vanguardia també ha pogut saber que el marit de Chayo Mohedano, de qui es va filtrar fa anys una fitxa policial i té un judici pendent contra tres productore­s, és una de les víctimes de la manera d’actuar de González, i s’han trobat al seu ordinador personal documents que el relacionen di

Gustavo González és un dels principals investigat­s per tràfic d’informació amb la policia

El programa de Mediaset acaba d’anunciar canvis importants pel que fa a alguns afectats

rectament amb el cas. Una auditoria hauria revelat consultes sobre moltes celebritat­s a les bases de dades d’accés restringit de la direcció general de la Policia per part d’un policia en concret, amb el cantant Omar Montes com un dels principals damnificat­s. Es tracta d’un escàndol que a Mediaset li arriba en el pitjor moment. ●

 ?? IJM / GTRES ??
IJM / GTRES
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain