La Vanguardia (Català-1ª edició)

“El que està passant al món des de fa uns quants anys se sent com surrealist­a”

Oscar Isaac Actor, protagonit­za la sèrie de Disney+ ‘Caballero Luna’

- E N T R E V I ST JUSTO B RR NCO

Es va donar a conèixer globalment com el precari cantautor folk ple de talent però no d’èxit que els germans Coen van construir a Inside Llewyn Davies,

però Oscar Isaac (Guatemala, 1979) s’ha prodigat a les pel·lícules de superheroi­s i de ciència-ficció i fins i tot en les que aborden l’antic Egipte, els gèneres que es barregen al seu nou paper a la minisèrie de Marvel Caballero Luna,

que demà estrena Disney+. Hi dona vida a un home en qui conviuen sense saber-ho dues personalit­ats: un tímid venedor i un mercenari reconverti­t en avatar de Khonshu, déu egipci de la Lluna i la revenja. Quan Spector pren el control, els mastegots estan garantits en una aventura en què Isaac està d’Emmy i el seu rival és un impertorba­ble Ethan Hawke.

Com és el seu Caballero Luna?

L’Steven treballa en la botiga de regals d’un museu, vol connectar amb la gent, però no sap com, té desmais, apagades, no sap què li passa, se sent ben sol, però no sap per què. De mica en mica veu que no és que no pugui dormir bé, sinó que té un trastorn dissociati­u d’identitat i està compartint el cos amb un mercenari.

Els dos personatge­s tenen una relació complicada amb la violència. Un l’odia, l’altre l’exerceix.

Crec que la sèrie parla de les possibilit­ats que tots tenim dins de nosaltres. De vegades volem ser calladets i bona gent i de vegades ens agafa la ràbia, és la integració de les dues coses. Crec que per això ens crida tant l’atenció, sentim que tenim això a dins. A la nostra vida represente­m diverses identitats, busquem qui som. I les preguntes existencia­ls sempre m’han cridat l’atenció.

Va dir que la sèrie era una decisió arriscada. Què el va atreure?

Acabava de sortir de la gran màquina de les grans corporacio­ns que fan entretenim­ent i desitjava poder fer un estudi de personatge, de la ment d’un personatge, que tota la sèrie o la pel·lícula fos des del seu punt de vista. I amb Caballe

ro Luna vaig veure que tenia l’oportuni

tat de fer-ho a una escala tan gran com la de Marvel. De debò hi havia espai en la sèrie per crear un personatge interessan­t i únic. I una cosa que no havia fet, mig còmica però també molt amable, sincera. I em va atreure Mohamed Diab, el director, que fa pel·lícules molt fortes i volia experiment­ar.

Ha aconseguit fer l’estudi de personatge, doble en aquest cas?

Vaig poder anar empenyent la història d’una manera que m’interessav­a a mi, que m’impactava més emocionalm­ent. Ha sortit una creació molt personal.

Es pot avançar com a actor amb una producció Marvel?

De vegades en aquests projectes enormes dones molta energia però no te’n donen gaire. Llavors són esgotadors. Fins i tot papers petits t’esgoten perquè dones i dones i res no et ve. Aquí hi havia tant per fer i per explorar que em va donar energia.

Hi ha tanta pel·lícula de superheroi­s perquè el món actual els necessita?

La tecnologia està en un nivell que permet fer coses que abans no podia, i millora cada any. Després, tots els que vam col·leccionar còmics hem crescut, estem fent les pel·lícules i ens atreu. I el que està passant al món des de fa uns quants anys se sent com surrealist­a, no hi ha una realitat objectiva, tot està sent subjectiu, i hi ha alguna cosa en l’abstracte, el surrealist­a, que s’acosta més a com se sent viure en aquest temps. ●

 ?? GABOR KOTSCHY ?? Oscar Isaac a Caballero Luna
GABOR KOTSCHY Oscar Isaac a Caballero Luna

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain