La Vanguardia (Català-1ª edició)

Després de ‘CODA’, ‘Campeones’?

Scorsese, Spielberg o Chazelle podran optar l’any que ve al premi

- JORDI PICATOSTE

Quin film succeirà CODA als Oscars del 2023? Una altra pel·lícula modesta? O una amb estrelles? A continuaci­ó, una selecció de films que, per un motiu o un altre, ofereixen punts d’interès que les converteix­en en carn d’Oscar.

Els grans títols. Steven Spielberg ja té a punt The Fabelmans,

relat d’iniciació inspirat en la seva adolescènc­ia. Michelle Williams i Paul Dano són els pares i Seth Rogen, l’oncle. D’altra banda, Martin Scorsese compta amb Leonardo DiCaprio i Robert De Niro a Killers of the flower moon,

sobre uns misterioso­s assassinat­s el 1920. A més, Damien Chazelle viatja al Hollywood dels anys trenta a Babylon, amb Brad Pitt, Margot Robbie i Tobey Maguire.

La nova Com CODA, Champions, remake de l’espanyola Campeones, compta amb un repartimen­t inclusiu, en aquest cas, intèrprets amb discapacit­at intel·lectual. Amb Woody Harrelson i dirigeix Bobby Farrelly.

(ets reals. El germà d’en Bobby, en Peter, dirigeix, després de

Green book, The greatest beer run ever, amb Zac Efron i ambientada al Vietnam. Ron Howard narra a

Thirteen lives un rescat el 2018 en una cova tailandesa. Amb Viggo Mortensen i Colin Farrell.

Sundance. Tot i que el 2022 la guanyadora ha estat la cinta de terror Nanny, de l’afroameric­ana Nikyatu Jusu, la que es va alçar amb el premi del públic va ser Cha cha real smooth, de Cooper Raiff, amb Dakota Johnson com a mare d’una nena autista. CODA se’ls va emportar tots dos el 2021.

Tornades esperades. Todd

Field (En la habitación) dirigeix TÁR, amb Cate Blanchett com una directora d’orquestra. James Cameron torna amb Avatar 2, en què repeteixen Sam Worthingto­n, Zoe Saldana i Sigourney Weaver. David O. Russell estrenarà Canterbury glass, amb Anya Taylor-Joy, Christian Bale, Robert De Niro i Margot Robbie. George Miller dirigeix la fantasia 3000 Years of longing, amb Tilda Swinton i Idris Elba. A més, a The holdovers, d’Alexander Payne, Paul Giamatti és un professor poc estimat. Martin McDonagh ( Tres anuncis als afores) torna amb The banshees of Inisherin, la ruptura d’una llarga amistat. Amb Colin Farrell i Brendan Gleeson.

Pixi Too. Maria Schrader dirigeix She said, sobre la investigac­ió de The New York Times que va destapar l’escàndol Harvey

Weinstein. Carei Mulligan i Zoe Kazan són les periodiste­s i Samantha Morton, l’exassisten­t del capitost. D’altra banda, l’actriu Sarah Polley ( La meva vida sense mi) adapta a Women talking una novel·la de Miriam Toews inspirada en els abusos a dones en una colònia menonita. Amb Rooney Mara, Jessie Buckley i Frances McDormand.

Adaptacion­s. Després d’El pare, el francès Florian Zeller dirigeix una altra adaptació d’una obra pròpia: El fill, amb Hugh Jackman. Darren Aronofsky adapta una altra obra de teatre a

The whale: el drama d’un professor amb obesitat mòrbida (Brendan Fraser).Yorgos Lanthimos versiona la novel·la ¡Pobres criaturas!, d’Alesdair Gray, amb Willem Dafoe com un científic que crea una dona (Emma Stone). Per la seva part, Noah Baumbach versiona, per a Netflix, Ruido de fondo, de Don De Lillo, amb Adam Driver i Greta Gerwig.

M)s Net*lix. La versió animada de Pinocho dirigida per Guillermo del Toro i Mark Gustafson,

Blonde, d’Andrew Dominik, amb Ana de Armas com a Marilyn Monroe i The killer, de David Fincher, amb Michael Fassbender i Tilda Swinton.

+Biopics, de cantants. Bazz Luhrman dirigeix Elvis. Austin Butler és Presley i Tom Hanks, el seu mànager. I Naomi Ackie és Whitney Houston a I wanna dance with somebody, de Kasi Lemmons.

Blac- Po.er. Regina King és la primera congressis­ta negra a

Shirley, de John Ridley; Colman Domingo, el líder gai afroameric­à Bayard Rustin, a Rustin, de George C. Wolfe; i Viola Davis, la líder d’un regiment militar africà a

The woman king, de Gina PrinceByth­ewood. ●

 ?? ?? Una i atge de ‘The Fabel ans#, la  ròxi a de Steven S ielberg, ins irada en els seus records d#adolescènc­ia
Una i atge de ‘The Fabel ans#, la ròxi a de Steven S ielberg, ins irada en els seus records d#adolescènc­ia
 ?? DAMVD E ANEON / EFE ??
DAMVD E ANEON / EFE

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain