La Vanguardia (Català-1ª edició)

Frenant Ansu Fati El davanter es torna a entrenar progressiv­ament; el club demana paciència

-

Puntual i somrient, Ansu Fati va arribar ahir a les 15.30 h a la ciutat esportiva per sotmetre’s a la ressonànci­a magnètica que havia de determinar l’estat de la lesió al bíceps femoral de la cuixa esquerra que es va fer al gener. La prova va concloure que el jugador podia començar a participar gradualmen­t en els entrenamen­ts de l’equip i per això, a les 18.00 h, els seus companys el van rebre amb aplaudimen­ts quan Fati va arribar a l’entrenamen­t vestit de curt. Tot i això, malgrat que el jugador ha millorat molt, els serveis mèdics reclamen prudència. La prova no va ser positiva del tot, encara, i no s’han de córrer riscos amb el futbolista, de 19 anys, que suma dos cursos marcats per les lesions.

Per això, seguint les directrius del doctor Ricard Pruna, el cos tècnic té un pla perquè Ansu Fati es reincorpor­i gradualmen­t als entrenamen­ts. Si tot va bé i aguanta les càrregues de treball sense dolor ni fatiga, el del planter començarà a entrenar-se amb el grup d’aquí dues setmanes. Llavors podria rebre l’alta mèdica i començar a jugar a mitjans d’abril. “No volem tornar a perdre’l”, reclamen des del club, que demana paciència al del planter.

Ansu Fati, peça clau per a Xavi i per al club, que després de la sortida de Leo Messi li va donar el dorsal 10 i que el va renovar l’octubre fins al 2027, ha viscut un calvari amb les lesions. Es va retirar plorant el 20 de gener a San Mamés, en el partit de Copa. Xavi el va abraçar. Però no hi havia consol possible. El club, que ja comptava amb el doctor Pruna, li va proposar de passar pel quiròfan, cosa que el portaria a estar-se uns quatre mesos de baixa, i perdre’s així el que resta de temporada. De la intervenci­ó se’n faria càrrec l’especialis­ta finlandès Lasse Lampainen. Però Ansu Fati no les tenia totes. I finalment va optar pel tractament conservado­r. Tenia molt recent l’odissea que havia superat després de trencar-se el menisc del genoll esquerre el 29 de setembre del 2020 contra el Betis. El tractament conservado­r plantejat pel doctor Ramon Cugat no va funcionar i sis mesos després de lesionar-se, amb el genoll inflamat i incapaç de suportar càrregues, Jorge Mendes va intervenir perquè el doctor Noronha, metge de la selecció portuguesa, es fes càrrec del pacient.

En total es va estar 290 dies allunyat del terreny de joc, fins que va tornar el 29 de setembre

Ansu Fati va fer ahir una part de la sessió de tarda amb el grup després de sotmetre’s a una ressonànci­a

“No el volem tornar a perdre”, diuen des del club, que demana prudència al jove del planter de 19 anys

contra el Llevant a la Lliga. En va tenir prou amb nou minuts per marcar. Va jugar quatre partits de Lliga més, va marcar contra el València i també a Balaídos amb Sergi Barjuan a la banqueta. Allà es va lesionar al bíceps femoral de la cuixa esquerra. Es va estar més de nou setmanes a la infermeria, fins que va reaparèixe­r a l’Aràbia Saudita, ja amb Xavi a la banqueta. Va jugar 54 minuts i va marcar el segon gol del Barça. L’alegria va durar poc, perquè a San Mamés va tornar a recaure.

Durant aquestes vuit setmanes de baixa, Fati ha estat a Madrid acompanyat del seu germà, Brahima. Allà s’ha tractat amb el fisioterap­euta Joaquín Juan, de confiança de Jorge Mendes i que també va tractar Cristiano Ronaldo. Ansu Fati ha anat a Barcelona per presenciar tots els partits que el Barça ha disputat al Camp Nou. Aprofitava aquestes visites per ser examinat pels serveis mèdics del club. També va ser al clàssic del Bernabeu presencian­t la golejada per 0-4 del conjunt blaugrana i des d’ahir ja torna a trepitjar la gespa de la ciutat esportiva, però la prudència truca a la seva porta. L’escenari és diferent. Hi ha menys presses perquè torni perquè hi ha més alternativ­es en atac. ●

 ?? FCB ?? Ansu Fati durant l’entrenamen­t del Barcelona d’ahir
FCB Ansu Fati durant l’entrenamen­t del Barcelona d’ahir

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain