La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cristiano i Ibrahimovi­c es juguen el seu últim Mundial

- LA E P E SCA E% O P E A

Portugal contra Macedònia del Nord i Polònia contra Suècia es jugaran aquesta nit a partit únic dues de les tres últimes places europees per al Mundial de Qatar. La tercera sortirà d’una eliminatòr­ia entre Gal·les i el guanyador d’un Escòcia-Ucraïna que encara no té data perquè no s’ha pogut jugar per culpa de la invasió russa.

La presència de Macedònia del Nord a Porto és una grandíssim­a sorpresa. L’equip balcànic va eliminar Itàlia la setmana passada a Palerm amb un gol al minut 92. La selecció de Cristiano és la clara favorita. L’equip portuguès de Fernando Santos arriba al partit després de quedar segona en un grup que va guanyar Sèrbia, però després d’imposar-se al primer partit de repesca en aquest mateix estadi de Dragão a Turquia (3-1). És difícil pensar que Macedònia pugui tornar a sorprendre un equip amb gent com Cristiano, Pepe, Moutinho, Bruno Fernandes, Bernardo Silva o Diogo Jota, campions d’Europa el 2016 i bregats en centenars de batalles.

L’altre partit es presenta més equilibrat. Suècia, segona al grup d’Espanya, s’enfronta a l’estadi de Silèsia de Chorzów a una Polònia que tindrà la millor arma en Robert Lewandowsk­i. Suècia ha guanyat les sis darreres vegades que s’ha creuat amb els polonesos. Pot ser l’última oportunita­t per a Zlatan Ibrahimovi­c, de 41 anys, tot i que el selecciona­dor suec ja ha anunciat que no jugarà de sortida. ● competició després de deixar enrere tres mesos de baixa, fins al gener, pel problema de visió doble causat per una caiguda fent motocròs.

No hi ha estimacion­s per a la tornada a les pistes. El seu oftalmòleg de confiança, el doctor Bernat Sánchez Dalmau, va optar per “seguir un tractament conservado­r amb proves periòdique­s”, i va descartar la cirurgia en un primer moment, en espera de la normalitza­ció de la visió de manera natural. De l’anterior episodi de diplopia va trigar dos mesos i mig a recuperar-se’n. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain