La Vanguardia (Català-1ª edició)

! " #

-

nyers de Cetir Ascires i l’empresa Medexprim, a través del projecte aDELAIDE, amb el suport de la Comissió Europea (iniciativa Eurostars -2), acaba de posar-se a punt i aterra ara en el dia a dia de l’activitat clínica. La seva aposta de valor és extreure, recopilar i crear conjunts de dades d’imatges a partir de les bases de dades enormes de què disposen els departamen­ts de radiologia dels hospitals. Arxivar, ordenar i organitzar de manera eficient aquestes dades és fonamental per poder bolcar aquest coneixemen­t a l’abordatge mèdic del pacient i al desenvolup­ament clínic.

“Comparem aDELAIDE amb una refineria de petroli: introduïm la dada en cru i ens ofereix una resposta sense impureses”, explica Santab·rbara. aDELAIDE és l’acrònim de DEtecció i Localitzac­ió d’estructure­s Anatòmique­s per a una millor IDEntifica­ció i recerca d’estudis d’imatge. “Té l’objectiu de definir, desenvolup­ar i implantar una solució que permeti consultar els arxius d’imatges mèdiques a partir de les etiquetes generades per la complexa anàlisi d’imatges i informes radiològic­s semàntics, facilitant així la generació de cohorts de pacients per a assajos clínics o estudis d’investigac­ió”, afegeix.

Per tecnologia i nombre de pacients atesos anualment, Ascires és el grup biomèdic pioner a Espanya en diagnòstic per imatge i medicina nuclear, a més d’un referent en oncologia radioteràp­ica. Desenvolup­a l’activitat per a hospitals públics i privats, així com a la seva pròpia xarxa de clíniques biomèdique­s a la Comunitat Valenciana i Catalunya. Amb una trajectòri­a de més de 50 anys i un equip de més de 600 profession­als, el grup Ascires centra la feina en el diagnòstic i el tractament i reinvertei­x anualment una mitjana del 15% dels beneficis en R+D+I. Una reinversió que li permet la incorporac­ió constant de l’última tecnologia i software mèdic.

En aquest sentit, Ascires Grupo Biomédico està focalitzat en medicina personalit­zada de precisió, gràcies a la innovació contínua en el desenvolup­ament de biomarcado­rs d’intel·ligència artificial i algoritmes de diagnòstic propis, que integren les dades genòmiques, clíniques i les que provenen del diagnòstic per imatge.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain