La Vanguardia (Català-1ª edició)

Víctor del Pozo deixa El Corte Inglés, que crea una altra comissió executiva

El grup nomena dos directors generals, José María Folache i Santiago Bau Arrechea

- REDACC Ó

Canvis de pes i imprevisto­s a El Corte Inglés. El fins ara conseller delegat, Víctor del Pozo, al càrrec durant els últims cinc anys, ha abandonat la companyia “a petició pròpia i per motius personals”, segons va comunicar el grup ahir. Es tracta d’un moviment per sorpresa, més si es té en compte que Del Pozo va ser renovat com a conseller delegat fa poques setmanes fins al 2027. Ara, la companyia que presideix Marta Álvarez crearà una altra comissió executiva delegada com a màxim òrgan executiu. Segons va informar l’empresa, aquesta comissió aprovada per unanimitat pel consell d’administra­ció estarà integrada per la presidenta, els consellers José Ramón de Hoces i Javier Rodríguez-Arias, i dos nous directors generals: José María Folache i Santiago Bau.

Javier Rodríguez-Arias, executiu del grup, ha estat nomenat conseller, mentre que José María Folache s’encarregar­à de dirigir el negoci del comerç minorista, i Santiago Bau assumirà els negocis de la corporació i els de nova creació. La nova estructura a la cúpula d’El

Corte Inglés té per objectiu “reforçar la gestió i impulsar” el pla estratègic del consell “en el marc de les millors pràctiques” de govern corporatiu.

El consell d’administra­ció, reunit ahir a Madrid, va considerar que era “necessari obrir una etapa que respongui als reptes de futur amb un equip renovat i de profession­als especialit­zats en les diferents àrees que inclou el grup”. El gegant dels grans magatzems apunta que aquests canvis també responen “al nou escenari sorgit després de dos anys de gran complexita­t en l’entorn macroeconò­mic”.

Víctor del Pozo va assumir el càrrec de conseller delegat el 2017 amb Jesús Nuño de la Rosa. Aquest últim va sortir del

El fins ara conseller delegat havia renovat el càrrec fa dos mesos i fins al 2027

grup a començamen­ts del 2020 i va ser llavors, i ja amb Marta Álvarez com a presidenta, quan Del Pozo va agafar les regnes de la gestió de la companyia per complet. Des d’aleshores va haver de lluitar amb l’impacte de la pandèmia en el grup, la reducció del seu deute i la transforma­ció d’El Corte Inglés amb el llançament de nous serveis i l’impuls del canal en línia per fer front a Amazon.

La sortida té lloc, a més, just en el moment quan la companyia acaba de tancar un acord per refinançar el seu deute bancari per un import de fins a 2.600 milions d’euros i ratificar l’entrada de Mutua Madrileña en el seu capital. El grup prepara a més la seva sortida a borsa. ●

 ?? ARXIU ?? Víctor del Pozo, ex conseller delegat d’El Corte Inglés
ARXIU Víctor del Pozo, ex conseller delegat d’El Corte Inglés

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain