La Vanguardia (Català-1ª edició)

KKR compra la cadena de clíniques Ivirma per prop de 3.000 milions

-

Després d’una subhasta entre alguns dels principals actors globals del sector del capital risc, el fons KKR –acrònim dels seus socis fundadors: Kohlberg, Kravis i Robertsse– s’ha imposat finalment en la licitació per la firma de fertilitat d’origen valencià Ivirma. L’equip gestor de la companyia s’ha decantat per l’oferta de la gestora dels Estats Units, que podria ascendir a entre 2.500 i 3.000 milions d’euros, segons fonts del mercat.

Aquesta xifra, que inclou tant el capital com el deute, situa l’operació entre les de més import de la història del capital risc a Espanya. Fa una mica més de dos anys, la firma d’inversió The Carlyle Group va completar l’adquisició d’un 37% de la petroliera Cepsa en una operació que valorava aquest paquet accionaria­l minoritari en uns 4.000 milions d’euros. El 2020, la mateixa KKR i els fons Providence i Cinven van pagar 3.000 milions per Másmóvil.

L’efervescèn­cia de les grans operacions continua, sense que ni la covid, primer, ni la incertesa derivada de la guerra o de les pròximes pujades de tipus d’interès, després, hagin disminuït la gana inversora. Al contrari, en un moment que els actius financers estan força amenaçats per la inestabili­tat, les gestores – moltes d’elles, amb les carteres plenes després de nodrir els fons– van a totes.

En el cas d’Ivirma, els gestors han valorat l’experiènci­a de KKR al sector salut, la seva recent inversió en GeneraLife, que podria crear sinergies, i la seva forta presència al mercat nord-americà.

El procés ha estat molt freqüentat. KKR s’ha imposat en l’oferta final en què ha estat una de les grans operacions de l’any al sector de private equity a Espanya i que ha despertat un gran interès entre els grans fons internacio­nals. Segons fonts pròximes al procés, KKR fa aquesta adquisició a través de la seva estratè

L’operació és una de les més grans del sector a Espanya, després de la compra d’un 37% de Cepsa

gia Core Investment­s, que busca oportunita­ts de més llarg termini.

Així mateix, afirmen que la unió del fons KKR i de la cadena de clíniques Ivirma permetrà a aquesta empresa situar-se en una bona posició d’avantatge per afrontar els pròxims anys, i així, quedarse en disposició d’aconseguir avantatges estratègic­s des del punt de vista de les sinergies i del valor estratègic. L’equip mèdic i de gestió d’Ivirma continuarà formant part de l’accionaria­t i liderant el negoci, tot i que KKR decidirà. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain