La Vanguardia (Català-1ª edició)

Parlem entra al sector de l’energia renovable

El grup compra l’empresa gironina Ecolium Energia

-

L’operadora catalana de telecomuni­cacions Parlem Telecom ha adquirit el 100% de la companyia gironina d’energia sostenible Ecolium Energia, un pas que suposa una diversific­ació de l’activitat més enllà de les telecomuni­cacions i l’entrada al sector de les energies renovables.

El fundador i conseller delegat de Parlem Telecom, Ernest Pérez-Mas, va explicar que la compra es finançarà mitjançant l’emissió d’accions de la mateixa companyia, “cosa que és molt positiva perquè ens permet créixer sense sortida de caixa”. L’operadora crearà una nova divisió, Parlem Energia, que començarà a operar oferint la instal·lació de plaques fotovoltai­ques a clients particular­s i a empreses. A aquesta divisió s’hi incorporar­an els actuals gestors i fundadors d’Ecolium. “Gestionare­m la instal·lació de plaques i farem també les gestions administra­tives per aconseguir els ajuts públics dels fons europeus”, va assenyalar Pérez-Mas. En una segona fase, va explicar, Parlem oferirà també gestionar la comerciali­tzació dels excedents d’energia que generin els seus clients.

Ecolium és una empresa de Viladamat (Alt Empordà) fundada el 2020 i dedicada a la gestió de projectes d’energia verda i autoconsum fotovoltai­c. El primer any al mercat, l’empresa va més que duplicar els ingressos, fins als 825.000 euros, i preveu multiplica­r per quatre la facturació el 2022. Ecolium optarà aquest any als fons Next Generation per iniciar projectes que fomentin la transició energètica. Amb la seva incorporac­ió a Parlem, la companyia espera accelerar l’expansió d’Ecolium, ja que incorporar­à 19 punts de venda addicional­s –la xarxa de botigues físiques de l’operadora–, a més de sumar-hi l’estructura d’atenció al client.

Pérez-Mas va explicar que la compra d’Ecolium és el primer pas per entrar a la comerciali­tzació d’energia a “un preu just i d’origen sostenible”, que vol ampliar a una activitat comerciali­tzadora més àmplia “quan els preus de l’energia s’estabilitz­in”. Aquesta activitat també la farà la seva filial valenciana Aproop.

Parlem Telecom, fundada el 2014, té com a primer accionista el mateix Pérez-Mas (15%); el fons Inveready (10,4%); Ona Capital, el family office de la família Font (Bon Preu) i Carandell (Alba Andrea Divisió) amb un 13,55%; el de la família Mayoral, amb un 5,3% i el de la família Sorigué, Evolvia, amb un 5,01%. Amb la sortida a borsa, el 2021, va deixar l’accionaria­t Marfina, el family office de la família Martí, de Moventia, que hi tenia també un 5%. ●

Parlem instal·larà plaques fotovoltai­ques i en una segona fase comerciali­tzarà energia renovable

és legal. Jo tinc una sola dona.

I com ha millorat la vida de les dones?

Fins fa poc, la dona no era res. No tenia drets. Ara la dona opina. I les nenes poden anar a l’escola.

El felicito.

Mèrit de la mare.

Què li va ensenyar?

Que qualsevol problema té solució, amb fermesa. Les mares són el més important del món. S’ho mereixen tot.

Què li va ensenyar l’escola, a vostè?

Les matemàtiqu­es i les ciències m’encantaven. Vaig ser el millor estudiant de l’escola!

Bravo.

Em van concedir una beca Michael Jordan per anar a estudiar als Estats Units. Però vaig decidir no anar-hi.

Per què no?

M’hauria apartat de la meva gent. Vaig preferir quedar-me amb ells.

No té somnis?

Els que li he explicat: millorar la vida de la meva gent a Massai Mara. Si somio adormit, veig els meus paisatges.

Algun amic seu va estudiar becat?

El meu millor amic, que es diu Patrick! Ell va anar a Amèrica. I ara es presenta a les eleccions per a governador de la regió.

Com resumiria la història dels massais?

Provenim del vell Egipte, potser d’una tribu perduda d’Israel. Nòmades, avancem riu amunt, sempre endavant! I no reculem mai.

Quants massais hi ha?

No ens comptem: si ens comptéssim... desapareix­eríem. És el que creiem.

Què significa massai?

Bellesa multicolor.

Què penseu els massais dels blancs?

Que teniu una màquina de fer bitllets, i us els gasteu viatjant pel món. Que us agraden les fotos. El meu pare creia que una foto crema la sang, roba l’esperit.

Què teniu els massais que no tinguem nosaltres al primer món?

Vosaltres teniu de tot, nosaltres només felicitat. Els massais som feliços sempre, tot el dia, tots els dies.

Sempre, sempre?

Des que obrim els ulls al matí fins que els acluquem a la nit.

De debò?

Si està ennuvolat, ho celebrem. Si fa sol, ho celebrem. I un casament, i un àpat, i un ball, i el dia d’avui... Ho celebrem tot, estimem tot el que existeix.

Com està la seva mare? És feliç?

La meva mare va morir fa 20 anys. I continua sent feliç.

 ?? Celo elNeT H elENR ?? El fundador i conseller delegat de Parlem Telecom, Ernest Pérez-Mas
Celo elNeT H elENR El fundador i conseller delegat de Parlem Telecom, Ernest Pérez-Mas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain