La Vanguardia (Català-1ª edició)

Bruce Willis té afàsia i deixa el cinema

La malaltia provoca pèrdua de la capacitat d’expressar-se i entendre el llenguatge

-

a ser la minació reta)

María Teresa Campos (80) va recollir ahir a Sevilla el premi Andalusia de Periodisme a la Trajectòri­a Profession­al. La comunicado­ra va estar acompanyad­a per les seves dues filles, Carmen i Terelu, i pel president de la Junta, Juanna Moreno (a la foto). vam anar coneixent, la idea del matrimoni va canviar per a mi. Hi ha algunes coses que val la pena celebrar; ell val la pena celebrar-lo”, va confessar l’actriu al Wall Street Journal poc temps després de l’enllaç.

La parella sempre ha intentat mantenir el seu matrimoni lluny dels focus. “Veig les entreviste­s d’actors que parlen tranquil·lament de les seves relacions i després se separen, i penso: ‘I si al final surt malament? Es quedaran per sempre aquelles fotos junts a la catifa vermella’”, va confessar Chastain en una entrevista.

És impossible trobar relacions anteriors de la Jessica. “Tinc una norma. Res de nòvios actors. Havia sortit amb un actor, a l’escola d’interpreta­ció, però des d’aleshores només he tingut un parell de cites amb un, i estava tan atabalada pensant que algú ens faria una foto perquè érem famosos...”, explicava fa anys a InStyle Magazine.

Bruce Willis s’acomiada del món de la interpreta­ció, almenys per una llarga temporada, després de quatre dècades de carrera. L’actor té afàsia, una malaltia cerebral que afecta la parla, així com la capacitat d’escriure o comprendre el llenguatge tant oral com escrit.

Ho ha fet saber la seva família, que ha llançat un comunicat alhora als seus comptes a les xarxes socials. Asseguren que és un moment “desafiador” per a l’actor, nascut a Idar-Oberstein (Alemanya) i que va fer 67 anys el 19 de març, i per als seus pròxims. “Amb els seus increïbles seguidors, com a família, volíem compartir que el nostre estimat Bruce ha estat experiment­ant alguns problemes de salut, i fa poc se li ha diagnostic­at afàsia, que li està afectant les habilitats cognitives. Com a resultat d’això i amb molta considerac­ió, en Bruce s’està allunyant de la carrera profession­al que tant ha significat per a ell”.

Així mateix, la família es mostra agraïda per l’“amor, la compassió i el suport” que està rebent dels seus admiradors i subratlla que està “avançant” com una “unitat sòlida”.

SANTORAL

Benjamí d’Argol, Amós, Fèlix, Renat de Mèrida, Balbina, Teòdul, Anesi, Guiu, Amadeu de Saboia, David, Esteve, Cornèlia

“Com en Bruce sempre diu, “viu en gran”, i junts volem fer això precisamen­t”, diuen per acomiadar-se al missatge, que està firmat per Emma Heming (43), esposa de l’actor, les filles petites que tenen en comú, Ma

Alejandro Amenábar cineasta bel (9) i Evelyn (7), i Rumer (33), Scout (30) i Tallulah (28), les tres filles que l’intèrpret de La jungla de cristal té amb Demi Moore, amb qui va estar casat 13 anys. Moore és una altra de les signants del comunicat.

Malgrat que fa més de vint anys que estan divorciats, l’exparella manté una relació propera i excel·lent. Tant és així que van passar junts el confinamen­t obligatori per la covid amb les seves filles en comú (Emma i les petites Evelyn i Mabel no van poder volar al ranxo d’Idaho).

El març del 2019 Willis i Emma Heming renovaven els vots matrimonia­ls amb motiu del seu desè aniversari de noces, en

La família n’anuncia la retirada en un missatge que signen les cinc filles, la dona i l’ex, Demi Moore

presència de totes les seves filles i, de nou, amb Demi Moore fentlos costat.

A més de protagonit­zar superèxits de Hollywood, Willis es va fer popular a Espanya per la sèrie televisiva Luz de luna, amb Cybill Shepherd, per la qual va guanyar un Globus d’Or. El 2015 va saltar als escenaris de Broadway amb l’adaptació de la novel·la de Stephen King Misery, però la crítica teatral de Nova York va destrossar la seva interpreta­ció. ●

 ?? ANGELA WE SS / A P ?? L’actor Bruce Willis
ANGELA WE SS / A P L’actor Bruce Willis
 ?? ??
 ?? HUN / GETTY ??
HUN / GETTY
 ?? . ??
.
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain