La Vanguardia (Català-1ª edició)

L’Auditori reprèn les proves de millora acústica de la sala amb ajuts europeus

-

No és la primera vegada que L’Auditori de Barcelona estudia quines serien les actuacions necessàrie­s per millorar l’acústica de la sala Pau Casals, però aquesta podria ser la definitiva. Una subvenció europea fa possible dur a terme les millores, però haurien de quedar enllestide­s a finals d’any.

El director de l’equipament, Robert Brufau, va anunciar ahir que aquest cap de setmana, en què l’OBC estrena precisamen­t Abglanz, de Joan Magrané, per a soprano, cor i orquestra, ja es podran veure plafons laterals a l’escenari i altres elements penjant del sostre. Són part de les proves de millora, que serà perceptibl­e des de la sala però sobretot facilitarà l’escolta dels músics en escena.

En el cas d’aquesta obra d’encàrrec, feta a partir de dos poemes del Llibre de Suleika del Divan orientaloc­cidental, de Johann Wolfgang von Goethe, l’OBC s’acompanyar­à de la soprano María Hinojosa, l’Ensemble O Vos Omnes i cantants de L’Auditori, tots ells sota la batuta de l’israelià Ilan Volkov.

Una altra esperada estrena de Magrané –compositor convidat de la temporada de L’Auditori juntament amb Bernat Vivancos– serà el Miserere que li ha encarregat la sala i que veurà la llum en mans del conjunt belga Graindelav­oix, dins la interpreta­ció de las Lliçons de tenebres, de Gesualdo. Aquesta serà una de les estrenes destacades de la quarta edició del Festival Llums d’Antiga, que oferirà sis concerts entre el 20 d’abril i el 5 de maig, en tres espais medievals de Barcelona: la capella de Santa Àgata, la basílica de Santa Maria del Pi i el monestir de Sant Pau del Camp.

L’Exaudi Vocal Ensemble també abordarà música de Gesualdo i l’estrena nacional de Nigra es, pulchra sum, de Vivancos. La soprano Emmanuelle de Negri i el conjunt Le Consort reforçaran el relat d’amor i odi de la temporada de L’Auditori amb un viatge pel barroc francès. I Jordi Savall hi acudirà en format cambra amb tres músics d’Hespèrion XXI per abordar l’art de la variació i la improvisac­ió al segle XVII europeu. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain