La Vanguardia (Català-1ª edició)

La temporada continua molt viva

L’abril arriba amb nevades òptimes que mantindran el pols per Setmana Santa

- Lanieve@lavanguard­ia.es PORTUGAL RA

La temporada d’esquí arriba al tram final amb molta neu pols i fred sostingut. L’anhelada nevada de l’hivern s’ha demorat amb escreix i, tot i que com diu el refrany mai no és tard quan Déu ajuda, s’augura una Setmana Santa òptima a les estacions d’esquí.

El mes d’abril arriba imposant la seva llei i tornarà el fred hivernal amb nevades importants i grans quantitats de neu pols. No en va, s’auguren els millors descensos de la temporada. Aquesta campanya sens dubte allargarà les jornades blanques en algunes estacions més enllà de les festes de Pasqua. Igualment s’esperen immillorab­les dies d’esquí de muntanya fins ben entrada la primavera.

La primavera sol ser molt capritxosa i aquest any no n’ha quedat cap en dubte. I és que el temps variable continua sent el denominado­r comú des de ja fa unes quantes setmanes. Si bé les persistent­s borrasques de llevant han tornat el pols a les estacions més orientals, l’hivern torna a partir d’aquest divendres.

Xavi Ubeira, director comercial de Baqueira Beret, assegura que aquest episodi meteorològ­ic serà clau de cara a Setmana Santa. “La nevada d’uns tres metres després del pont de la Puríssima, juntament amb algunes nevadetes de 5 a 10 centímetre­s algunes setmanes, han proporcion­at un òptim hivern d’esquí”. A les portes d’una gran nevada, afegeix que no s’han donat les millors condicions per a la pràctica del fora pista. Cal afegir que l’estació mantindrà oberts tots els sectors fins al 18 d’abril, data fixada per al tancament.

Si l’hivern passat, marcat per la pandèmia, deixava en suspens estacions i esquiadors, la campanya actual ha fet un gir de 360 graus. Les ganes d’esquiar, a més de sumar les esquiades perdudes han estat una realitat. A falta del tancament de la temporada s’augura un bon gruix de dies d’esquí en tots els centres d’hivern.

El gruix d’estacions d’esquí tancarà el 18 d’abril. Més enllà d’aquesta data, i tret d’excepcions d’última hora, tan sols quedaran obertes les pistes d’Ordino Arcalís i Sierra Nevada fins al 24 d’abril, i Masella, que té previst abaixar la persiana el dia 1 de maig. Finalment, els que continuara­n gaudint de la neu i la muntanya en solitari tot el mes de maig seran els esquiadors de muntanya. ●

Després de Pasqua es podrà esquiar només a Ordino i Sierra Nevada fins al 24 d’abril, i a Masella fins a l’1 de maig

Sierra de Béjar

Hu

15 / 100 cm

San Isidro

Dura 30 / 100 cm

Navacerrad­a

Tancada -

Sierra Nevad

Pols/H 20 / 20

Primavera 10 / 70 cm

Valdezcara­y ambre cada a

Tancada -

Humida 30 / 140 cm

Valdelinar­es

Tancada -

 ?? ??
 ?? LV ?? Baqueira Beret, oberta fins al 18 d’abril
LV Baqueira Beret, oberta fins al 18 d’abril
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain