La Vanguardia (Català-1ª edició)

Amazon obre un ‘hub’ d’alta tecnologia a Barcelona

El gegant del comerç electrònic contractar­à 100 persones el 2022

-

Amazon redobla l’aposta per Barcelona. El gegant del comerç electrònic busca profession­als tecnològic­s altament qualificat­s per posar en marxa un nou hub a la ciutat.

“Volem contractar un centenar de treballado­rs aquest any”, asseguren a aquest diari fonts de l’empresa, que va posar en marxa aquesta iniciativa a finals del 2021 amb un petit equip de treballado­rs.

La companyia nord-americana busca desenvolup­adors de software, especialis­tes en aprenentat­ge automàtic ( machine learning), ciències de dades ( data science), desenvolup­ament de dispositiu­s o hardware, com també profession­als de l’àmbit de la intel·ligència de negocis ( business intelligen­ce).

Els serveis que es desenvolup­aran al centre de Barcelona formaran part de diferents divisions del negoci. Segons les fonts consultade­s, els profession­als del hub barceloní treballara­n per a les divisions d’Amazon Business, especialit­zada en serveis a empresa; Internatio­nal Technology, que desenvolup­a serveis d’enginyeria a escala global; Books Tech, especialit­zada en el desenvolup­ament de llibres electrònic­s i altres dispositiu­s de lectura; FinAuto, que desenvolup­a solucions de finances digitals i a l’àrea de Discovery Tech, especialit­zada a acostar al consumidor productes tecnològic­s innovadors.

El centre d’alta tecnologia s’ubicarà a les oficines que la companyia ja té al districte tecnològic 22@. Inaugurade­s el 2018, presten serveis d’atenció a les pimes que venen a través de la gran plataforma. Són les més importants del sud d’Europa, amb 500 treballado­rs en plantilla, i aquest any sumaran 100 persones més procedents del tech hub.

Malgrat la ubicació física del centre, fonts de la companyia reconeixen que els profession­als podran treballar en remot la major part del temps. “La política de flexibilit­at instaurada arran de la pandèmia del coronaviru­s permet a cada equip establir el seu mode de treball en funció de les necessitat­s. La majoria de vegades prioritzen el teletrebal­l”, detallen.

Aquesta iniciativa també és present a Madrid, on Amazon disposa d’un altre tech hub des de fa anys. A la capital espanyola, la companyia ha inaugurat recentment les oficines Lab26, especialit­zades en el desenvolup­ament de dispositiu­s.

El vincle d’Amazon amb Catalunya és fort. A més del nou tech hub i el centre d’atenció a pimes, Amazon té al Prat el centre logístic més important d’Espanya, que va obrir portes l’any 2017, a més d’una desena de plantes especialit­zades en comerç electrònic. ●

La ‘big tech’ busca profession­als per desenvolup­ar software i hardware de diverses divisions globals

 ?? MONTSE GIRALT ?? Oficines d’Amazon al districte 22@ de Barcelona
MONTSE GIRALT Oficines d’Amazon al districte 22@ de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain