La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gallecs i andalusos

Els dirigents d’aquestes dues comunitats copen els càrrecs clau al nou comitè executiu d’Alberto Núñez Feijóo

- C. DEL RIEGO

Alberto Núñez Feijóo ha fet un comitè executiu en què tots els territoris tenen representa­ció. Però entre aquests territoris destaca l’enorme pes de gallecs i andalusos, que ocupen, a falta de conèixer els vicesecret­aris i secretaris, bona part dels 35 membres que el componen. Entre els vocals hi ha cinc polítics gallecs, més dos més per designació directa del president. Entre ells, qui va ser el seu mentor, José Manuel Romay Beccaría.

En el nou comitè executiu també hi són el seu vicepresid­ent primer a la Xunta, que sembla destinat a substituir Feijóo, Francisco Conde Rueda; el seu vicepresid­ent segon, Alfonso Rueda, i el secretari general del PP gallec, Miguel Tellado. Hi és també el president del PP d’A Coruña, Diego Calvo, que serà el president del comitè electoral, José Manuel Baltar, a qui Feijóo va guanyar el congrés en què va ser elegit president del PP de Galícia, el 2006, i Elena Candia.

Els andalusos aporten també un bon nombre de membres del comitè executiu, tres, a més d’Elías Bendodo, que serà el coordinado­r general del PP, que per sota del secretari general s’encarregar­à de coordinar els vicesecret­aris i secretaris d’àrea. És la mà dreta de Juanma Moreno.

Amb ell, falta per nomenar el secretari o vicesecret­ari d’organitzac­ió, càrrec també clau en l’organitzac­ió, juntament amb la secretària general, que serà Cuca Gamarra. Un càrrec que se sabrà diumenge. Els compromiss­aris no dubtaven ahir que aquest càrrec recaurà en un gallec.

Un altre nomenament significat­iu és el del fins ara president del PP d’Extremadur­a, José Antonio Monago, que serà el president del comitè de drets i garanties,

 ?? SULIO MU OZ / EFE ?? Monago serà president del comitè de drets i garanties
SULIO MU OZ / EFE Monago serà president del comitè de drets i garanties

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain