La Vanguardia (Català-1ª edició)

La idea romàntica d’acollir, i la realitat

-

la idoneïtat dels acollidors.

Fa temps que les diferents organitzac­ions de drets humans i de protecció de la infància alerten que els conflictes bèl·lics, sigui a Ucraïna, a la República Centreafri­cana, a Síria o a l’Afganistan, propicien l’acció de grups mafiosos que es dediquen al tràfic dels col·lectius més vulnerable­s. Per això s’han activat les alertes per minimitzar els riscos que ningú no caigui a les xarxes de subjectes sense escrúpols.

Al marge de les iniciative­s espontànie­s sorgides les primeres setmanes de la guerra, quan associacio­ns ciutadanes es van desplaçar a Ucraïna i als països fronterers per evacuar com més aviat millor els nens, que ja viuen en famílies d’acollida o en centres de la DGAIA, la Generalita­t insisteix que ara no s’hi val tot, que “no és aconsellab­le anar a buscar refugiats de manera particular, que és una tasca delicada i és important que el trasllat el facin entitats amb experi

Tanu és una de les enti

■ tats que ha propiciat l’arribada de 92 menors a Catalunya. Uns 30 ja passaven els períodes de vacances amb famílies d’acollida, i la resta són nens orfes o atesos pels Serveis Socials de la ciutat de Nikopol. “Per a les estades temporals, de quatre mesos, entre estiu i el període de Nadal, no caldria l’autoritzac­ió de la Dgaia, però sí per a aquesta nova situació”, indiquen ència en aquest àmbit”.

Esther Cabanes destaca que “hi ha desenes de casos d’acollida que no s’han notificat a la DGAIA; hi ha entitats que difonen a través de les xarxes socials que porten nens i llavors nosaltres ens hi posem en contacte”. fonts de Tanu. “Ens va contactar molta gent interessad­a a acollir, tot va anar molt de pressa. Ara la Dgaia en fa el seguiment. Tothom té la idea romàntica d’acollir, però les coses no sempre van rodades, hi ha barreres lingüístiq­ues i d’altra mena... Hi ha famílies a qui els ve gran, i per això quatre nens ja no són amb elles i han anat a un centre”, afegeixen les mateixes fonts.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain