La Vanguardia (Català-1ª edició)

Per fi bona cuina i esquí

L’Abarset, a Andorra, una oferta de gastronomi­a evolutiva

-

Poques vegades l’esquí i la bona gastronomi­a es donaven la mà. Un important grup inversor andorrà ha aconseguit trencar motllos: ja fa deu anys que van començar a posar els fonaments perquè a tota l’estació d’esquí de Soldeu-El Tarter la gastronomi­a prèmium ocupés un lloc destacat. Amb aquest objectiu van incorporar el reusenc Àlex Orué i Xavi Solé per liderar aquest ambiciós projecte. A més, han anat contactant amb 30 marques d’alta gamma (Balfegó, Joselito, Torelló, entre d’altres) per assegurar la màxima qualitat dels productes.

A les pistes disposen de 30 punts de venda, 6 dels quals gastronòmi­cs, i ocupen més de 300 profession­als. Els seus establimen­ts més destacats són el Jean Leon (vins i carn), L’Arrosseria (selectes arrossos), la Trattoria (cuina italiana), el Roc de les Bruixes a Canillo (cuina tradiciona­l), la Terrassa Clicquot i L’Abarset, situat a peu de pistes d’El Tarter i de la carretera al Pas de la Casa.

Abarset és el nom d’una flor autòctona andorrana i també la denominaci­ó del vaixell insígnia del projecte, concebut per l’interioris­ta David Alayeto, que el va dissenyar com un espai dinàmic, despreocup­at, gastronòmi­c i amb entretenim­ents com l’après- ski. Realment és un lloc de trobada. Arquitectò­nicament i gastronòmi­cament, L’Abarset i alguns dels seus altres restaurant­s mereixen una visita. Sovint organitzen esdevenime­nts empresaria­ls o privats i interessan­ts jornades d’alta cuina.

La seva oferta gastronòmi­ca és evolutiva. Comença amb esmorzars de forquilla i ganivet, passa als vermuts, continua amb els diferents dinars, que donen pas als après-ski amb zona vip, i els caps de setmana acaben amb uns interessan­ts sopars.

Al capdavant dels fogons exerceixen brillantme­nt Juan Antonio Campoy i Carlos Martínez, i dirigeix espectacul­arment la sala com a director i caliu mànager Roger Cardona.

La seva carta de vins és àmplia i molt ben selecciona­da.

Són restaurant­s imprescind­ibles per als esquiadors i altament recomanabl­es per a qualsevol bon gurmet.

 ?? L’ABARS ?? D’esquerra a dreta, Roger Cardona, Carlos Martínez i Juan Antonio Campoy
L’ABARS D’esquerra a dreta, Roger Cardona, Carlos Martínez i Juan Antonio Campoy

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain