La Vanguardia (Català-1ª edició)

Angela Dobrowolsk­i es nega a declarar

El jutge va citar l’exdona de Mainat per notificar-li el processame­nt

- BARCEL NA

Angela Dobrowolsk­i, exdona del productor Josep Maria Mainat, es va negar ahir divendres a declarar davant del jutge de Barcelona que l’ha processat per un delicte d’homicidi o assassinat en grau de temptativa, per intentar presumptam­ent matar-lo injectant-li insulina el juny del 2020.

El titular del jutjat d’instrucció número 32 de Barcelona l’havia citada a declarar per notificar-li el processame­nt. I Dobrowolsk­i, en una breu compareixe­nça s’ha acollit al seu dret de no declarar, mentre el seu advocat ha anunciat que ha presentat un recurs contra l’ordre de processame­nt, argumentan­t que no està prou motivat. “Al final vam considerar adequat no declarar, ja que la meva declaració no ha canviat en res, ni un punt, ni una coma”, ha assegurat Dobrowolsk­i després de sortir de la seva compareixe­nça davant del jutge.

Dobrowolsk­i ha estat processada per un delicte d’assassinat o homicidi en grau de temptativa, acusada d’intentar matar el productor televisiu. La nit del 22 de juny del 2020, Mainat va patir una hipoglucèm­ia greu quan era amb ella i els seus dos fills al domicili familiar. El jutge d’ins

A la sortida

ngela Dobrowolsk­i, acompanyad­a del seu advocat sortint dels jutjats, ahir al matí, després de negar-se a declarar davant del jutge per un delicte d’homicidi trucció ha apreciat com a “element incriminad­or” els enregistra­ments d’una càmera de seguretat de la cuina en què es veu Dobrowolsk­i, abans que el productor de televisió patís hipoglucèm­ia, anar fins a 13 vegades a la nevera i manipular-hi alguna cosa a dins, per després tornar a l’habitació de Mainat.

Angela Dobrowolsk­i ha assegurat que no li ha subministr­at mai el fàrmac per a la diabetis i insisteix que va ser la seva intervenci­ó la que li va salvar la vida.

Sobre la tardança a trucar a emergèncie­s, que per al jutge constituei­x un dels elements incriminat­oris, Dobrowolsk­i ha incidit que només van ser dos minuts i mig, i que “l’únic retard que hi va haver” va ser “el segon de xoc” que va viure conseqüènc­ia de la situació, que la va induir a un estat de pànic.

L’ex de Mainat va fer públic fa uns dies que estava en cerca i captura, tot i que no hi havia cap ordre judicial en aquest sentit, per això el seu advocat, Juan Carlos Galbán, va matisar ahir que la investigad­a va fer servir la terminolog­ia de manera “incorrecta” davant la seva falta de coneixemen­ts en dret. “Ella el que volia dir és que l’estaven buscant els Mossos i que una vegada que declarés tenia moltes possibilit­ats de quedar detinguda”, ha defensat el lletrat.

Va ser Pol Mainat, fill del productor i de l’actriu morta Rosa Maria Sardà, que va presentar la denúncia que va donar peu a la detenció de Dobrowolsk­i per l’intent d’homicidi, tot i que al seu dia el jutge d’instrucció va descartar la petició de la Fiscalia perquè ingressés a presó preventiva i la va deixar en llibertat provisiona­l. Finalment sí que va entrar a presó preventiva després de ser detinguda per haver intentat entrar per quarta vegada al domicili de Mainat i trencar les ordres d’allunyamen­t. ●

L’acusada argumenta que no ha canviat gens la declaració que va fer en el seu moment

 ?? OSPEDALE PEDIATRICO BAMBINO GESU / REUTERS ??
OSPEDALE PEDIATRICO BAMBINO GESU / REUTERS
 ?? EUROPA PRESS REPORTATGE­S / EP ??
EUROPA PRESS REPORTATGE­S / EP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain