La Vanguardia (Català-1ª edició)

“El primer partit és molt important”

Luis Enrique es mostra caut després del sorteig però avisa els rivals: “Espanya sempre dona guerra”

-

Quan falten prop de vuit mesos perquè el món del futbol aturi el rellotge i enfoqui cap a Qatar, la tensió encara no s’ha apoderat del tot de Luis Enrique. L’asturià va gaudir amb tranquil·litat del sorteig del Mundial i fins i tot es va divertir a l’enorme Centre de Congressos i Exposicion­s de Doha, on va coincidir amb molts excompanys i rivals de la seva etapa de futbolista, i va xerrar de futbol d’igual a igual, com tant li agrada. A mesura que els bombos es van anar buidant, el selecciona­dor espanyol va anar apuntant els rivals amb qui es creuarà a la fase de grups fins a arribar a l’últim, el reservat per al seu anhelat debut mundialist­a a la banqueta. La cita té data, el 23 de novembre, però el que no té és contendent, que sortirà del guanyador de la final de la repesca entre Costa Rica i Nova Zelanda. “He viscut moltes fases finals i el primer partit és molt important per la confiança que et genera aconseguir un bon resultat, però curiosamen­t guanyar aquest primer partit és molt complicat”, va recordar el tècnic després del sorteig.

Però més enllà d’aquest debut, l’atenció de la tarda va saltar ben aviat, quan Espanya i Alemanya van quedar aparellade­s de bon començamen­t al grup E. “Alemanya és una potència que, amb el canvi d’entrenador, que és top, ja veiem que ha millorat els números”, va alertar Luis Enrique. “És un partit preciós, un clàssic. Alemanya és una selecció en creixement, de molt bon nivell, i la golejada de l’últim enfrontame­nt va ser excessiva”, afegia Luis Rubiales, president de la RFEF, recordant l’inesborrab­le 6-0 que va clavar Espanya als germànics a La Cartuja en partit de la Nations League el 17 de novembre del 2020. “Aquest precedent contra Alemanya és més que exemplar per fer-nos confiança”, pronunciav­a amb seguretat Luis Enrique.

Tampoc no han oblidat aquell partit a les files alemanyes.

“Tinc mals records d’Espanya, però no ens passarà dues vegades”, avisava Manuel Neuer, porter i capità d’Alemanya. “Serà emocionant, però nosaltres tenim grans plans per a aquest Mundial”, assegurava Hansi Flick, el selecciona­dor de la mannschaft.

Al marge d’Alemanya, la roja

també s’enfrontarà al Japó i Costa Rica o Nova Zelanda en un grup que no sembla fàcil de valorar. “Un sorteig més difícil et pot sorprendre després en el campionat. Ningú no sap com arribaran les seleccions a aquell mes, el que sembla fàcil després pot ser difícil”, apuntava el selecciona­dor espanyol. “Això dels grups és molt relatiu. Penses que et toca un grup més difícil i passes, i amb un altre de senzill no passes”, afegia en la mateixa línia Luis Rubiales.

FONT: 1/4 3/ XII 9/XII

Coneixem molt bé Alemanya, però ells també ens coneixen molt bé a nosaltres” Luis Enrique Selecciona­dor espanyol

Penses que et toca un grup més difícil i passes, i amb un altre de senzill no passes” Luis Rubiales President de la RFEF

És un grup interessan­t i que no és fàcil, no només per Espanya” Hansi Flick Selecciona­dor alemany

El que sí que va quedar clar després del sorteig és que Espanya viu un bon moment futbolísti­c, com va quedar patent a l’última Eurocopa, i que la confiança a aconseguir alguna cosa gran regna en l’ambient. “Ens ha de fer confiança que som caps de sèrie pel que hem aconseguit últimament. Competir contra nosaltres és molt complicat i serà difícil derrotar-nos. Ens pot guanyar qualsevol i podem guanyar qualsevol selecció”, confirmava Luis Enrique. “Respectare­m el nostre segell de joc i competirem amb ganes de menjarnos el món”, incidia Rubiales.

Després del sorteig, a Las Rozas es va començar a acumular la feina. D’una banda, toca començar l’scouting exhaustiu dels rivals. De l’altra, en el pla organitzat­iu Espanya continua perseguint una seu que el convenci per establir el campament base durant el Mundial, cosa que està a punt d’aconseguir malgrat la dura competènci­a: hi ha 32 seleccions i Qatar no dona gaire de si en aquest sentit. Cal recordar que té l’obligació d’aterrar a Doha cinc dies abans de debutar. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain