La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ponts per Dembélé

Encoratjat per Xavi, el club s’ha posat en contacte amb l’agent del jugador per tractar la seva renovació i estudia una reunió que apunta a la setmana entrant

-

El Barcelona ha mogut fitxa agafant el telèfon i posant-se en contacte amb l’agent d’Ousmane Dembélé, Moussa Sissoko, per bastir ponts i intentar assolir una renovació que al gener va ser inviable, fins al punt que el club va decidir deixar a la grada el futbolista en dos partits durant el final del mercat d’hivern. Ara el Barça i Dembélé es donen una segona oportunita­t. Encara sense data tancada, han acordat veure’s la setmana que ve, malgrat que les dues parts coincideix­en que arribar a un acord és molt complicat.

Quan al juny el Barcelona i l’agent de Dembélé es van asseure a parlar per tractar la renovació del francès, l’agent va demanar dos tipus d’acostament per al seu futbolista: l’esportiu i l’econòmic. El primer està solucionat. Ara Dembélé és un futbolista feliç i integrat a la plantilla fins al punt que veterans com Piqué, Alba o Busquets, a més de joves com Pedri i Nico González, s’han pronunciat públicamen­t a favor de la renovació del francès. L’arribada al gener del seu amic Aubameyang, amb qui va coincidir al Dortmund, també suma, però ha estat sobretot l’entrenador Xavi Hernández i el seu cos tècnic qui sota el paraigua del “som una família” han fet que el francès se sentís com a casa en la seva cinquena temporada. Físicament Dembélé també ha millorat. Ha deixat enrere les lesions perquè, al marge d’haver après a escoltar millor el seu cos, ha trobat en l’staff tècnic i en el doctor Pruna uns bons aliats. Tècnicamen­t, des de la ciutat esportiva subratllen que Dembélé ha millorat molt gràcies als vídeos que visualitza perquè es familiarit­zi amb el sistema i amb el model de joc i creixi com a futbolista.

Per tot plegat, a Dembélé li agradaria renovar amb el Barça, i amb un contracte llarg que oscil·li entre les tres i les quatre temporades, amb l’aspecte econòmic com a principal escull. Al juny se li va oferir el mateix contracte que té ara. L’agència del jugador va rebutjar l’oferta perquè van considerar que el valor de mercat de Dembélé havia augmentat considerab­lement.

El Barcelona va tornar a la càrrega al desembre, després d’escoltar el reclam de Xavi, que en la seva presentaci­ó va apuntar que l’extrem francès “pot arribar a ser el millor del món en la seva posició”.

El club hi va insistir amb una nova proposta a la baixa per reduir la massa salarial. Sissoko, molest amb els cants de sirena que arribaven per Håland, va rebutjar l’oferta i hi va provar d’introduir variables relacionad­es amb el rendiment del jugador, però no hi va haver consens. El nou model de contractes del club instaurat pel director de futbol Mateu Alemany busca adaptar-se a la complicada situació econòmica de l’entitat allunyant-se al màxim de conceptes de fàcil compliment.

“Estem en converses des del juny. Els hem fet arribar dues ofertes perquè el jugador continués amb nosaltres, i han estat rebutjades”, va explicar Alemany, visiblemen­t molest. I va afirmar sobre el francès: “Sembla obvi que el jugador no vol continuar al Barça i que no es vol comprometr­e amb el nostre projecte de futur. Davant aquest escenari, se li ha comunicat, a ell i als seus agents, que ha de sortir de manera immediata. Esperem un traspàs abans del 31 de gener”.

Mentrestan­t, a l’altre costat del tauler, Dembélé es veia sorprès amb l’ultimàtum del club. “Encara que la seva proposta sigui interessan­t, el Barça no pot fer el que ha fet, dir-nos ‘Ho agafes o ho deixes’. Les coses no van així”, clamava en aquell temps el seu entorn. L’ultimàtum va tenir conseqüènc­ies esportives. Encara que Xavi no va ser mai partidari de deixar cap jugador amb contracte a la grada, va acabar acceptant, en una decisió presa amb el club, que el futbolista es quedés fora de les convocatòr­ies. L’extrem francès no va jugar ni contra l’Athletic Club a la Copa del Rei, partit en què el Barça va caure eliminat, ni tampoc contra l’Alabès a Vitòria a la Lliga.

Hi va haver intents fins a l’últim dia de mercat perquè Dembélé saltés del vaixell blaugrana. Sissoko va escoltar l’interès de clubs com el Manchester United, el Chelsea i, fins i tot, el PSG, però les negociacio­ns no van fructifica­r. Dembélé es va quedar, i Xavi va moure fitxa per recuperar-lo per a la causa. Ara el tècnic egarenc ha insistit al club que torni a la càrrega. L’entorn del jugador desmenteix que tingui cap preacord amb cap equip i insisteix que Dembélé, que ja és lliure de negociar amb qui vulgui, prioritza quedar-se al Barça. Ara bé, no els agrada que el club atalaï l’horitzó a la recerca d’altres davanters, i reclamen que l’entitat ha de valorar econòmicam­ent un futbolista que sembla que ha deixat enrere les lesions i que està en el millor moment de la seva carrera. ●

Dembélé, que se sent feliç i integrat després de l’arribada de Xavi, vol que el club el valori econòmicam­ent

 ?? FCR ?? Guardonats. Pedri i Alexia van recollir el premi Memorial Aldo Rovira com a millors jugadors del Barça del curs 2020-2021 en la primera edició amb categoria femenina
FCR Guardonats. Pedri i Alexia van recollir el premi Memorial Aldo Rovira com a millors jugadors del Barça del curs 2020-2021 en la primera edició amb categoria femenina

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain