La Vanguardia (Català-1ª edició)

Cap a l’Olimp

El Sabadell aspira a aixecar a Atenes la sisena corona europea femenina en la novena ‘final four’ en les 11 últimes edicions; l’espera el Plebiscito Padova

- TONI LÓPE JOR À

Difícilmen­t es trobarà en esports col·lectius d’elit un equip que freqüenti més l’èxit que el CN Sabadell femení en l’última dècada, el millor conjunt del waterpolo europeu: la d’aquest cap de setmana a Atenes serà la novena final four de la Champions que disputen les vallesanes en les últimes 11 edicions, a la recerca de la que podria ser la seva sisena corona continenta­l. El Plebiscito Padova és el rival a semifinals (18.00 h).

“Encarem aquesta possible sisena Champions amb moltes ganes i amb l’ambició d’emportarno­s-la a casa”, comenta la veterana Mati Ortiz, una de les quatre superviven­ts –amb la capitana Maica García, la portera Laura Esther i l’esquerrana Judith Forca– d’aquell equip que va guanyar la primera corona el 2011, a la final jugada a Can Llong contra l’Orizzonte Catania.

Un ceptre continenta­l que van guanyar per última vegada el 2019 contra l’Olympiacos a casa, i que s’ha resistit les dues últimes temporades: el 2020 per la suspensió causada per la pandèmia (el Sabadell, però, estava virtualmen­t eliminat a quarts després de perdre en l’anada per 12-13 amb l’Orizzonte Catania), i el 2021, expulsades per l’Olympiacos a quarts, la primera final four que es perdien les vallesanes des del 2012. Per tant, hi ha comptes pendents de les més veteranes i fam renovada de les noves incorporac­ions.

El CN Sabadell campió del 2019 ha canviat molt. Se’n van anar pilars fonamental­s com ara Anni Espar, Bea Ortiz, Paula Leiton, Kylie Neushul o la capitana Olga Domènech, però ha continuat sent un equip hipercompe­titiu, tot i deixar-se algun títol domèstic pel camí (com l’última Copa de la Reina) i de patir més derrotes del que era habitual (com la que li va infligir el Mataró fa dues setmanes a la Lliga).

“Ha canviat l’equip, però la il·lusió i l’ambició també canvien”, diu Mati Ortiz. “Ja hem viscut algunes final four, però amb aquest equip amb tantes jugadores noves és la primera, així que agafo l’entusiasme i aquestes ganes de les que no l’han jugada i de les noves”, afegeix Maica Garcia, un dels emblemes de l’equip.

Per a aquesta final four, el Sabadell s’ha reforçat amb les canadenque­s Monica Eggens i Gurpreet Sohi, que ja van ser a l’equip fa gairebé tres anys, fins que es va tallar la temporada 2020 amb la covid. “La Monica ha deixat els estudis per ajudar-nos a suplir Keuning, ens anirà bé per defensar la boia i amb el llançament. Li agraeixo que hagi acceptat la proposta”, comentava David Palma, que busca la seva segona corona com a responsabl­e tècnic del Sabadell.

El contrincan­t de semifinals, el Plebiscito Padova, arriba a Atenes de retruc, com a substitut de l’Uralochka, el seu rival de quarts, que al costat del Kírixi ha estat expulsat del torneig per la invasió russa d’Ucraïna. Malgrat ser convidat i tenir menys pedigrí, les catalanes no se’n fien. “És un equip molt dur i guerrer, amb el típic joc italià, d’agafar, de descontrol­ar el rival. Caldrà fer les coses com toquen i sortir a totes”, recepta Ortiz, amb la vista posada en la hipotètica final contra l’Olympiacos, l’íntim rival del Sabadell. ●

“Encarem la possible 6a Champions amb moltes ganes i amb l’ambició d’emportar-nos-la a casa”, diu Mati Ortiz

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain