La Vanguardia (Català-1ª edició)

“La drassana més gran no construeix més de 15.000 naus, és difícil abordar el repte de la nova mobilitat”

-

puguem fer està molt bé, però al final hi ha algú que sanciona i és el consumidor. Per tant, la transició que hi ha d’haver a l’automòbil i al sector nàutic ha de ser ordenada i justa, cal fer esforços en infraestru­ctures perquè hi hagi opcions. Per exemple, actualment hi ha 12.000 punts de recàrrega elèctrica i n’hi hauria d’haver 300.000”, va defensar el directiu.

Pérez va abordar algunes dades sobre el sector de l’automòbil per al qual el canvi energètic és especialme­nt complex, especialme­nt en l’actual context de crisi energètica. “Avui dia els vehicles electrific­ats són un 6% del mercat, però el consumidor no els pot pagar, per això cal ordenar el procés i fer que sigui més fàcil. És més, amb les dades d’avui, trigaríem 435 anys a arribar a les zero emissions”, va exposar i va provocar un aplaudimen­t a l’auditori que presenciav­a el debat.

A més del repte que suposa, els ponents van incidir en el cost de la sostenibil­itat, explicant que no ser sostenible, a més, sortirà més car. Tal com argumentav­a Eugenia Sillero, que recollia que caldrà “pagar més per fer servir combustibl­es fòssils o combustibl­es que no siguin baixos en carboni, per això ja cal pensar quant em costarà no ser sostenible a l’hora d’abordar un pla de negoci”.

Innovació

Així mateix, Sillero va explicar que “l’impuls de la sostenibil­itat és tan fort que està costant molt i aquí la innovació és fonamental, perquè els plantejame­nts de zero emissions en un camió, per exemple, tot i que també per a la resta de vehicles, és una qüestió força complicada”.

En aquest punt, el moderador, Salvador Enguix, plantejava si les administra­cions volen aconseguir objectius sense entendre les dinàmiques dels sectors, a això Víctor Jiménez responia que “actualment es treballa per poder posar d’acord un conjunt de 175 estats membres... i això demana temps”.

Així mateix, el president del consell de l’Organitzac­ió Marítima Internacio­nal reconeixia que el sector necessita “normes globals”, però la dificultat és a consensuar mesures que “satisfacin tothom,”. “Defensem la transició ecològica justa perquè tothom se senti còmode, però quan tens una

Baleària ja opera amb un ferri elèctric de zero emissions a les estades i ús d’hidrogen

El congrés va abordar el lideratge d’Espanya en turisme nàutic, la formació i la legislació

Les previsions apunten a una expansió de les embarcacio­ns d’esbarjo d’un 4,5%

L’objectiu és abordar la transició energètica sense deixar de banda el compte de resultats

Pels participan­ts, el paper del regulador ha de ser més àgil i facilitar el canvi de paradigma

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain