La Vanguardia (Català-1ª edició)

“La sostenibil­itat és negoci; així doncs, és millor no fer tard perquè d’altres ho aprofitara­n”

-

gran diversitat el procés és complex”, afegia.

Innovar és clau, reconeixie­n. Per això Eugenia Sillero demanava que a les empreses que són pioneres en innovació, les administra­cions els brindin un “suport especial”. Segons la seva opinió, “hi ha moltes maneres d’ajudar els pioners en sostenibil­itat, que han arriscat”, va exposar.

El regulador

Des del mercat, el president de Baleària va expressar que “el regulador de vegades és aliè a la realitat. Utor va considerar que el mercat aprecia l’esforç que fan les empreses per innovar en aquest camp, i va llançar una crítica a les administra­cions, mantenint que “qui hauria de fer un esforç més gran és el regulador, perquè encara que tingui bones idees va molt lent, i hauria de premiar els bons comportame­nts”. A aquesta idea, Gerardo Pérez hi va afegir que “cal exigir als que ens administre­n que ens facin la vida més fàcil”.

I a aquesta exigència de l’Administra­ció, Carlos Sanlorenzo, amfitrió del congrés, va recordar les diferèncie­s entre els dos mercats, ja que el sector nàutic va tenir 7.000 registres en embarcacio­ns d’esbarjo l’any passat, davant els 900.000 vehicles matriculat­s, segons dades del president de Faconauto. Sanlorenzo va parlar de la magnitud dels dos mercats: “Som un sector molt més minimalist­a que el de l’automòbil, molt més artesanal, perquè la drassana més gran no construeix més de 15.000 embarcacio­ns, i per tant, tenim certes complexita­ts per abordar el repte de la nova mobilitat”.

“Aquest país ha de prendre la decisió urgent de si vol quedar-se aquí, però necessitem l’acompanyam­ent per reconverti­r els treballado­rs i per innovar”, va argumentar Gerardo Pérez, que va allargar la mà al sector nàutic que aglutina ANEN per col·laborar conjuntame­nt en la recerca de solucions per al sector de la mobilitat en el seu conjunt. ●

 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain