La Vanguardia (Català-1ª edició)

“Vull guanyar un gran”

Després d’apropiar-se del títol a Miami, el primer Masters 1000, Carlos Alcaraz, la nova sensació del circuit ATP, acaricia el ‘top 10’

-

Carlos Alcaraz (18) i el món del tennis estan condemnats a entendre’s en determinad­es rutines.

En el futur, tornarem a veure el teenager murcià impulsant-se a la tribuna d’una pista per abraçar-se amb els seus, tal com va fer diumenge al Hard Rock Stadium de Miami.

(Es tracta del primer tennista masculí espanyol que s’apropia del torneig.)

O atenent els fotògrafs hores després d’un èxit, fotografia­nt-se amb un trofeu o una copa. O conversant amb la premsa, repassant els últims dies d’un torneig i els dies que li queden al davant.

Així han estat, per exemple, els últims anys de Rafael Nadal.

La comparació és inevitable, per molt que es vulgui preservar Alcaraz.

Alcaraz, ja onzena raqueta del món (fa just un any encara era el 133è; avui suma 3.411 punts, pels 3.440 del desè, Cameron Norrie), sent el nom de Nadal i, lluny d’estremir-se davant la magnitud del mite, s’encoratja:

“Quan em comparen amb Rafael Nadal, és evident que estic fent bé les coses”, diu murri: ha invertit temps a elaborar-se el discurs.

“Però en Rafa és en Rafa i jo soc un noi de 18 anys que acaba d’arribar al circuit ATP i que tot just està complint un somni”, afegeix.

I, tot i així, encara que s’humanitzi ell mateix i digui que tot just està començant en aquest negoci, Alcaraz també es contradiu. Perquè, quan li estiren la llengua, es declara ambiciós i preparat per a la batalla.

“Ja tinc un 250 [Umag], un 500 [Rio de Janeiro] i, ara, un 1000 [Miami]. Per això, no m’espanta dir que vull guanyar un Grand Slam. A Miami he demostrat que ja estic en condicions de guanyar qualsevol jugador”.

(De fet, també té un títol de la Next Gen, el torneig que anualment reuneix les millors raquetes del futur.)

I tot i això, no es considera únic, sinó un més al núvol d’aspirants a una plaça entre els millors tennistes del món, en especial ara que flaqueja el Big Three (no hi ha notícies de Federer, Nadal es refà d’una fissura en una costella i Djokovic està centrat en les seves coses, com ara el seu particular conflicte amb les mesures sanitàries arran de la covid): “Amb mi pugen Korda o Gaston, hi ha uns quants joves de 23 o 24 anys. Hi ha Tsitsipàs, Zverev pot ser número u aviat i no ens oblidem de Medvédev, que ja està situat a dalt de tot”. ●

He demostrat que ara mateix ja estic en condicions de guanyar qualsevol jugador”

Quan em comparen amb Rafael Nadal, és evident que estic fent bé les coses” Carlo/ Alcaraz

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain