La Vanguardia (Català-1ª edició)

Sanitat deixa en l’aire eliminar l’obligació de portar mascareta a l’interior

-

Les mirades estaven centrades ahir en la comissió de Salut Pública, que suposadame­nt havia de debatre quan i com es retiraria l’obligació de portar mascareta a l’interior dels espais públics. Però no hi ha hagut cap decisió.

La comissió de Salut Pública no va tractar ni tan sols la qüestió ni tampoc es va pronunciar sobre l’informe elaborat per la Ponència d’Alertes, que demanava “d’anar una mica més a poc a poc”.

Ahir mateix, el director del Centre de Coordinaci­ó d’Alertes i Emergèncie­s Sanitàries, Fernando Simón, va dir després de participar en un congrés a les Canàries que, “tenint en compte el que hem passat”, ser una mica més prudent “és millor que ser més temerari”. I va recordar que “ara ve Setmana Santa, amb més mobilitat, amb moltes persones que canvien de territori, que interactue­n amb més intensitat que fins ara”. Dit això, va voler deixar clar que, “es faci abans o després, ser una mica més prudents no canvia gran cosa des del punt de vista tècnic”, va indicar.

Caldrà esperar a avui per saber si la decisió es pren al Consell Interterri­torial que es reuneix a Toledo, encara que no l’inclou a l’ordre del dia. Però és més que probable que alguns consellers com el de Madrid o Catalunya (si hi va), manifestam­ent partidaris de suprimir ja ara aquesta peça, treguin el tema.

En contra en tindran d’altres, com Andalusia, Extremadur­a, el País Basc o Galícia, que creuen que cal esperar un temps més.

Andalusia fins i tot parla de “mesos”, preocupats per un possible increment de casos per la Feria de Abril i la Setmana Santa.

En el que sí que coincideix la majoria és que, quan els nens tornin a l’escola després de les vacances de Setmana Santa, hi tornin sense mascaretes (Catalunya ha amenaçat d’eliminar-ne l’obligatori­etat a les escoles de manera unilateral abans que les classes tornin a començar). El conseller Josep Maria Argimon considera que no hi ha cap raó per mantenirle­s en la població infantil, i els pediatres també hi donen suport. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain