La Vanguardia (Català-1ª edició)

‘Forbes’ entrona Elon Musk com el més ric

La famosa classifica­ció situa el primer espanyol, Amancio Ortega, al lloc 23è

-

Kourtney Kardashian i Travis Barker es van casar dilluns a Las Vegas, poc després dels Grammy. El casament el va oficiar un doble d’Elvis Preysler i no hi va anar cap familiar, però sí un ampli equip de seguretat que va ser el que es va encarregar de les fotos. da vespre a partir de les 19.00 h al web 080barcelo­nafashion.cat. “Hi haurà desfilades cada 15 minuts, perquè no volem que hi hagi pauses com en edicions anteriors”, explica Coca. A més dels Behind the scenes, amb els making off dels enregistra­ments, una de les novetats d’aquesta edició són els 080 Fashion Thoughts, diàlegs entre dissenyado­rs sobre creativita­t, sostenibil­itat, metavers, el futur de les botigues físiques, la digitalitz­ació...

Avellaneda inaugurarà l’edició (excepciona­lment a les 18.45 h). A continuaci­ó s’emetran els fashion films de dos debutants a la passarel·la, la firma ucraïnesa, tot i que establerta a Barcelona KM by Lange, i l’andalusa Reveligion, molt present ales catifes vermelles. A continuaci­ó, Escorpion, Menchen Tomas, Custo Barcelona, The Real García i tancarà el dia The Label Edition.

Demà dijous, Txell Miras, Eñaut, Yolancris, Victor von Schwarz, Lebor Gabala, la debutant Tíscar Espadas (que cavalca entre l’art i la moda) i Lola Casademunt by Maite. I divendres, últim dia, l’obrirà Paloma Wool, Eiko Aï, les també debutants The Artelier i Avec Studio (vestits de festa amb botiga pròpia), Is Coming, Antonio Marcial i tancarà l’edició Simorra (a la seva tornada a la 080 després d’haver estat absent diversos anys).

El pressupost d’aquesta edició continua sent d’1,5 milions d’euros. “El Pla d’Acció de la Moda promou la sostenibil­itat, l’slow fashion, el consum responsabl­e, una única temporada a l’any i la gestió d’estoc 0, entre altres valors i la 080 és el millor aparador per això”, afirma la directora del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), Agnès Russiñol.

La pròxima edició serà la 30 i tot i que esperen celebrar-la amb més activitats presencial­s, no abandonara­n el format digital. “Potser la solució futura podria ser una edició digital i una altra de presencial, i que cada marca triï el format –anuncia Coca. Els dissenyado­rs prefereixe­n tenir públic en directe, però tampoc no volen abandonar el format digital per la projecció internacio­nal que poden arribar a aconseguir”. ●

Marcel·lí, Sixt I, Gala, Guillem de Dinamarca, Platònides, Timoteu, Diògenes, Filaret, Vinebald, Prudenci lar ha passat a Rússia, remarca Forbes, on hi ha 34 noms menys que el 2021, una vegada que Vladímir Putin va declarar la guerra a Ucraïna –més ben dit, “operació militar especial”– i el bloc occidental ha imposat sancions. També la Xina, país on el Govern va tenallar les companyies tecnològiq­ues, que són les que dominen la llista, hi ha 87 multirics menys.

La vella guàrdia dels Estats Units, que represente­n Bill Gates (129.000 milions) i Warren Buffett (118.000 milions), dos dels “enquistats” per dècades entre els líders perennes en aquesta classifica­ció, passen al quart i cinquè lloc, respectiva­ment. Al mig s’hi ha colat Bernard Arnault i família (158.000 milions), propietari­s del grup de productes de luxe francès del sector moda i detallista (Christian Dior, Moët & Chandon, Louis Vuitton). Per exemple, es va quedar amb Tiffany, la joieria de pel·lícula dels Estats Units.

El primer espanyol que apareix a la llista ja és un clàssic: Amancio Ortega, amb 59.600 milions. Ocupa el lloc 23è, després que arribarà a ser l’home més ric del planeta. El que s’ha clavat una gran patacada, expressió de la crisi de credibilit­at de la seva empresa, és Mark Zuckerberg. La decadència de Facebook l’ha fet retrocedir dels primers cinc llocs al número 15, amb 67.300 milions de patrimoni. ●

Entre les 22 firmes d’aquesta edició destaquen la ucraïnesa KM by Lange i l’andalusa Reveligion

 ?? PATRICK PLEUL / AP ??
PATRICK PLEUL / AP
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain