La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Liverpool s’aboca a les semifinals

L’equip de Klopp goleja el Benfica amb solvència

- ! Madr d

Poc més d’un minut va necessitar Phil Foden per desencalla­r el Manchester City de Pep Guardiola, que en la recerca de les semifinals de la Champions s’estavellav­a sense solució de continuïta­t davant l’Atlètic de Madrid. Una genialitat de l’extrem anglès va habilitar De Bruyne per desnivella­r l’eliminatòr­ia a l’Etihad en un partit de més tensió que ocasions clares. Malgrat la derrota, els matalasser­s van donar per bo el resultat, que els permet arribar amb moltes opcions per al matx de tornada, però s’exigeixen guanyar al Wanda Metropolit­ano.

L’orquestra simfònica de Guardiola, configurad­a pels seus habituals virtuosos com De Bruyne, Mahrez, Bernardo Silva i Sterling, va tocar la partitura correcta des de l’inici, aquella melodia que sempre demana Guardiola, però que aquesta vegada amb prou feines va fer patir un Atlètic que sabia a què s’enfrontava. Establerts

El Liverpool va agafar un bon avantatge (1-3) contra l’equip revelació d’aquesta Champions, el sobre la seva àrea en dues línies de cinc, els matalasser­s van anar a Manchester amb l’única comesa de sobreviure o, almenys, no perdre l’eliminatòr­ia en algun error defensiu els molts comesos aquest curs. Tot i això, aquest equip ha evoluciona­t les últimes setmanes cap a la seva versió més sòlida i consistent, en la qual fins i tot João Félix ja és un gladiador del Cholo, per això l’exercici de supervivèn­cia basat en la solidarita­t va donar fruits durant 70 minuts.

L’enèsima batalla entre Guardiola i Simeone, dos antagonist­es estilístic­s, enemics vocacio

Benfica, i ja s’aboca a les semifinals. Els reds van guanyar a l’estadi Da Luz de Lisboa i van deixar molt encarrilad­a una eliminatòr­ia de quarts de final que ja van estar a punt de sentenciar al primer temps, en què van marcar dos gols i van malgastar un parell d’oportunita­ts molt clares davant el porter lisboeta.

El domini del Liverpool va ser nals des de la primera pàgina dels seus respectius llibrets, es va entaular gairebé sempre en terreny blanc-i-vermell. I malgrat l’aclaparado­r domini local, l’Atlètic va aconseguir sobreviure amb sorprenent comoditat durant el primer temps. La circulació lenta, previsible i amb poc risc del City va afavorir el plantejame­nt del Cholo.

Els matalasser­s es van descobrir al descans sense cap esgarrapad­a. Indemnes en un dels camps que més havien de témer. Però al segon acte tot va canviar. Els dos equips van mostrar més efervescèn­cia. clar al primer temps. El Benfica es va atrinxerar enrere i es va limitar a buscar el seu davanter Darwin Núñez amb pilotades llargues. L’equip de Klopp es va avançar molt aviat. El primer gol va arribar al cap d’un quart d’hora, però ja abans Mo Salah havia avisat un parell de vegades amb dues rematades que van obligar a bones parades del grec Vlakho

L’Atlètic es va exigir més ambició però això va oferir més espais a un City ara incisiu. Així, al cap de deu minuts de la represa De Bruyne va convertir una falta de Lodi en la frontal en el primer xut entre pals de la nit. Poc després, Aymeric Laporte va dimos. En el primer córner a favor, el Liverpool va marcar gràcies a un bon cop de cap del central Konaté. Després va errar Luis Díaz un mà a mà davant Vlakhodimo­s. No van tornar a fallar els reds, que després de mitja hora no van perdonar el 0-2. El va firmar Sané arran d’una passada de cap precisamen­t de Luis Díaz.

La segona part va ser molt diferent. El Benfica es va intentar ficar a l’eliminatòr­ia amb un gol de Darwin Núñez al 49. Fins i tot podria haver empatat l’equip lisboeta, però a la contra Luis Díaz va fer l’1-3 al 87. ● guanyar per alt els centrals però la seva rematada, a l’àrea petita, se’n va anar per sobre de la porteria d’Oblak.

Amb 25 minuts per jugar, Guardiola va introduir Gabriel Jesus com a referència ofensiva i va donar llibertat a Phil Foden. El de Stockport va trigar menys de dos minuts a aparèixer entre línies, regirar-se entre cinc rivals i filtrar una passada a l’àrea perquè De Bruyne marqués el seu onzè gol del curs, el primer en aquesta Champions, amb un xut creuat davant Oblak. El premi a la insistènci­a més gran va arribar quan menys ho mereixia l’equip local. Però aquell gol va donar més impuls als de Guardiola, que a la recta final van intentar sentenciar l’eliminatòr­ia.

L’Etihad collava de valent i l’Atlètic vivia entre la necessitat de trobar un gol i el convencime­nt que l’1-0 era un gran botí més enllà de la derrota. Va tenir el segon a les botes De Bruyne, però la sacrificad­a defensa atlètica va rebutjar el seu xut sota pals. El belga va tornar a provar-ho a cinc per al final amb un nou xut alt. No va poder més el City. Va resistir l’Atlètic, que al Wanda està obligat a guanyar els de Guardiola per aconseguir el passi a semifinals. ●

L’Atlètic es va defensar bé al primer temps, però va acabar patint molt al segon