La Vanguardia (Català-1ª edició)

Ronaldinho creu que el Barça de Xavi i Pedri remuntarà com el 2004

El brasiler admet que el va sorprendre l’adeu de Messi

-

Amb ulleres de sol grosses, mocador al cap, tot vestit de negre amb roba ampla, Ronaldinho sempre serà una estrella, encara que pengés les botes el 2017. Han passat gairebé catorze anys d’ençà que el brasiler se’n va anar de Barcelona, però continua creant expectació cada vegada que trepitja la ciutat on es va convertir en el millor del món.

Se l’estima i se l’estimarà perquè el seu pas pel Camp Nou, amb el seu somriure, va posar punt final a una època fosca, a cinc anys sense títols. Va guanyar dues Lligues i una Champions, i ara veu paral·lelismes entre el canvi de cicle que va significar la seva arribada, en la primera etapa de Laporta, i la recuperaci­ó que viu el Barça amb Xavi a la banqueta. “S’hi assembla una mica, perquè a la meva època també vam començar un poc malament i vam remuntar. Tant de bo ara puguin fer el mateix”, va desitjar el crac.

Ambaixador del club, on va jugar 207 partits i va celebrar 95 gols, Ronaldinho segueix de prop la feina del seu excompany com a tècnic i li desitja èxits. “Estic content per Xavi, perquè ho fa bé. Tant de bo pugui donar moltes alegries a l’afició”.

Nova imatge de Metasoccer, un videojoc de futbol en el metavers, el brasiler té moltes esperances en el joc de Pedri. “Té molta qualitat i ho demostra. Espero que pugui marcar una època”.

Ell sempre es va avenir amb els joves, fins al punt que, al seu dia, va apadrinar un imberbe Leo Messi. Bon amic de l’argentí, a qui

En Leo és un gran amic, i el més important és que sigui feliç; tant me fa on sigui” Ronal/inho

ja ha visitat a París, admet que no s’esperava veure Messi amb una altra samarreta. Tot i això, no es planteja una tornada del futbolista que va heretar el seu 10. “Va ser una sorpresa, quan va sortir del Barça. És un gran amic, i el més important és que sigui feliç, i tant me fa on sigui”, va explicar.

Elàstiques, espaldinhe­s, xilenes i gols inversembl­ants com el de Stamford Bridge... El repertori era màgic. Ronaldinho, amb 42 anys, té clar quins jugadors l’emocionen. “A mi m’agrada veure Leo, Neymar i Mbappé. Són els que, quan juguen, em quedo mirant”. Curiosamen­t tots tres pertanyen al PSG. Ara diu que només és un aficionat i no vol donar consells de futur ni a Mbappé ni a Håland. Però sí que encoratja Dembélé a renovar, i a Raphinha, l’extrem del Leedst, a fitxar pel Barça si pot. ●

 ?? ENRIC FON CUBER A   EFE ?? Ronaldinho i el seu gest surfista
ENRIC FON CUBER A EFE Ronaldinho i el seu gest surfista

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain