La Vanguardia (Català-1ª edició)

I si Mbappé s’escapa?

El Madrid se la juga avui contra el Chelsea a Londres mentre creixen les informacio­ns d’un canvi d’opinió del davanter, seduït per Zidane

-

El futur de Kylian Mbappé continua sent incert, però els últims moviments apunten que el futbolista pot estar ara més a prop de renovar pel PSG que de fitxar pel Reial Madrid a l’estiu, quan queda lliure. Les declaracio­ns del jugador no ajuden en un sentit o un altre i alimenten els dubtes. “Encara no he pres una decisió definitiva i per descomptat que em puc quedar a París”, va comentar el futbolista després de guanyar contra el Lorient (5-1) diumenge.

Fonts franceses tan fiables com RMC asseguren que Mbappé podria anunciar la renovació al maig. El rerefons d’aquesta decisió es basa en moviments del club parisenc que podrien haver agradat a Mbappé, que des de fa molt de temps diu que anar-se’n o quedar-se no era qüestió de diners, sinó de projecte. Així doncs, el PSG hauria promès Mbappé situarlo com a pedra angular del projecte i donar-li ara el braçalet de capità.

A l’ombra d’aquest projecte hi apareix una figura que resultaria tota una paradoxa per al Reial Madrid: Zinédine Zidane. L’eliminació del PSG a mans de l’equip blanc en aquests vuitens de final de la Champions hauria accelerat el canvi a la banqueta del Parc dels Prínceps i tot fa pensar que, acomiadat Mauricio Pochettino, el principal favorit a substituir-lo és l’entrenador marsellès, que hauria exigit per acceptar el càrrec la continuïta­t de l’estrella francesa. Tota una inesperada punyalada per al madridisme d’una de les seves icones més grans.

Per ajudar-lo en la seva decisió, des de França es diu que el PSG ha ofert a Mbappé un nou contracte, que expiraria el juny del 2024, amb un sou de cinquanta milions d’euros nets per cada una de les dues temporades, a més d’una sucosa prima de fidelitat de cent milions més.

Les últimes informacio­ns apunten que Emmanuel Macron en persona, president de la República Francesa, hauria demanat a Kylian Mbappé que renovi amb el PSG perquè quan se celebrin els Jocs Olímpics a París, l’estiu del 2024, el futbolista sigui una de les imatges de la ciutat, i arribar a la cita amb la samarreta del PSG i no pas amb la del Reial Madrid. Vist així, se- ria si fa o no fa una qüestió d’Estat.

Fonts properes al Reial Madrid asseguren que el club està tranquil perquè confien en la paraula donada pel jugador de vestir de blanc la pròxima temporada. Per al Madrid, el pla continua tal com estava establert. Al seu dia van acordar que el jugador no fes declaracio­ns en un sentit o un altre fins a do

A França, Zidane sona com a relleu de Pochettino per liderar un enèsim nou projecte del PSG

nar per finalitzad­a la temporada per no espatllar encara més les ja tenses relacions amb el PSG.

El Madrid, que avui se la juga al camp del Chelsea sense el seu tècnic (Carlo Ancelotti continua amb covid), és molt conscient de les fortes pressions que està rebent el jugador, que ja va tenir molt a prop l’estiu passat. Si la pregunta és si aquestes pressions inquieten el Madrid, la resposta és sí. Si la pregunta és si ja dona per fitxat el jugador, la resposta és no. ●

 ?? ANDR aArN c ele ?? Courtois, que va jugar al Chelsea, s’entrena a Stamford Bridge
ANDR aArN c ele Courtois, que va jugar al Chelsea, s’entrena a Stamford Bridge

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain