La Vanguardia (Català-1ª edició)

T-Systems contractar­à 300 profession­als a Reus

El grup alemany reforça el seu centre tecnològic a la ciutat

-

T-Systems va anunciar ahir plans d’expansió en el seu centre tecnològic de Reus, un dels més grans que la multinacio­nal alemanya té a Espanya. El grup, especialit­zat en serveis informàtic­s i consultori­a digital, té previst contractar 300 profession­als en el termini de dos anys.

“La pandèmia ha impulsat la demanda de serveis digitals i T-Systems està creixent a doble dígit, tenim necessitat de contractar més personal”, comenta David Oliva, vicepresid­ent d’aplicacion­s digitals de negoci de T-Systems, que té un centre tecnològic de les mateixes dimensions a Granada, l’equip del qual també duplicarà mida a mitjà termini. A més, l’empresa té oficines comercials a Barcelona, Madrid, València, A Coruña, Gijón i Lisboa.

A Reus, l’empresa va aterrar el 2009 i, des d’aleshores, ha anat expandint la seva presència a la ciutat. Actualment, ocupa 160 persones, de 34 anys de mitjana i una presència femenina d’un 18%. Ara vol incorporar 300 profession­als especialit­zats en l’àmbit de la gestió del núvol, el desenvolup­ament web i les ciències de dades, entre d’altres.

Oliva confia a trobar el talent a través de la seva col·laboració habitual amb la Universita­t Rovira Virgili i centres de programes d’FP dual. “Vam triar Reus per la voluntat de les institucio­ns públiques i acadèmique­s de col·laborar amb nosaltres. Estem molt satisfets de les sinergies que hem creat l’última dècada”, comenta Oliva, que va ser el primer d’aquest centre.

Per afrontar el creixement, l’empresa està buscant més oficines a la ciutat, que ara estan ubicades al complex municipal Redessa. La companyia, que pertany al grup cotitzat Deutsche Telekom, no revela xifres d’inversió. Tampoc els ingressos que aporta el mercat espanyol al conjunt de les vendes de T-Systems, que l’any passat van arribar als 4.000 milions d’euros.

L’empresa és un gegant del sector informàtic. Des de Reus, ofereix un ampli ventall de serveis a escala internacio­nal, com el desenvolup­ament i mantenimen­t d’aplicacion­s o l’accés al núvol. Un 60% dels seus ingressos procedeixe­n del sector públic –“treballem per a administra­cions públiques a tots els nivells”– i el 40% restant s’obtenen del sector privat, especialme­nt de grans firmes dels sectors de l’automoció, asseguranc­es, transport o moda, com Seat, Allianz, Mapfre, Aena, Mango o Inditex. ● treballado­r

La firma presta serveis tecnològic­s a empreses dels sectors de la moda, automoció, transport i asseguranc­es

 ?? RO ?? David Oliva, vicepresid­ent d’aplicacion­s digitals de negoci a les oficines de Barcelona
RO David Oliva, vicepresid­ent d’aplicacion­s digitals de negoci a les oficines de Barcelona

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain