La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un jutge cita a declarar Ayuso per desacredit­ar els sanitaris de la primària

-

El jutge del jutjat de primera instància número 10 de Madrid ha citat la presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per les seves polèmiques paraules en una entrevista radiofònic­a, en què “va posar en dubte el compromís dels sanitaris d’atenció primària durant el pic de la sisena onada.

La citació es produeix després que l’esmentat tribunal hagi admès a tràmit la demanda de conciliaci­ó interposad­a per CC.OO. Madrid, en què es demana a la presidenta madrilenya que es retracti en públic per deixar entendre que semblava que es tractava diferent els ciutadans segons el centre de salut on anessin. El sindicat també demana que pagui una indemnitza­ció simbòlica d’un cèntim d’euro.

A l’entrevista que ha motivat la denúncia, Ayuso va anunciar que estudiaria “profundame­nt què està passant als centres de salut a Madrid, perquè no en tots els casos els ciutadans han d’haver d’estar esperant i fent cues, i en alguns centres no agafen els telèfons, es pengen les trucades o de sobte no hi ha metges”.

“Ayuso va desacredit­ar aquest col·lectiu, mitjançant d’una emissora de ràdio amb una audiència de 757.000 oients”, subratlla el sindicat, que creu que les seves paraules “posen en dubte el compromís i l’honestedat dels profession­als del primer nivell assistenci­al de la sanitat pública a Madrid, i també va fer malbé la seva reputació i va encoratjar conductes violentes entre usuaris i usuàries”. Ayuso no anirà declarar davant el jutge perquè, segons el seu portaveu, “no està obligada a fer-ho perquè es tracta d’una demanda de conciliaci­ó”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain