La Vanguardia (Català-1ª edició)

Barcelona es vol reobrir al mar a través de l’esport

La plataforma marina està cridada a convertir-se en un gran espai de gaudi ciutadà

-

traslladar­à tota aquesta ambició a la ciutadania fomentant la seva participac­ió”. El socialista Collboni també va destacar que un dels èxits dels Jocs Olímpics del 1992 va ser aconseguir que els barcelonin­s tornessin a mirar al mar. “I volem que Pavelló blau sigui un retorn a aquesta mirada. Pavelló blau té com a sostre el cel, i com a parets, el

L’Ajuntament preveu reordenar les zones més utilitzade­s i aprofitar de debò les oblidades

La reforma del Port Olímpic ha de tenir un paper clau en aquesta nova relació de la ciutat amb el gran blau

mar i la ciutat”.

Sí, encara cuegen unes quantes qüestions pendents a la ciutat. Perquè de l’hotel W al Port Olímpic tot es veu molt arreglat. La gent corre, neda fins i tot a l’hivern, s’enfila a les cal·listènies... I a estones la convivènci­a amb la resta dels ciutadans sembla una mica complicada. El projecte Pavelló blau preveu delimitar determinad­es zones per a la pràctica d’esports concrets. Aquestes parcel·lacions, tot i això, encara estan en potència. Fins a 39 discipline­s es practiquen al litoral barceloní.

De fet, l’Ajuntament ja treballa des de fa mesos en una mena de pla d’usos esportius del litoral, sobretot després que la pandèmia multipliqu­és l’afició pel vòlei platja i els problemes de convivènci­a. Un dels grans problemes de Barcelona és la falta d’espai. Cada centímetre quadrat és regulat, ha de ser regulat. Els cinc quilòmetre­s de litoral no en són cap excepció. A més a més, el Consistori ja prepara una taxa per ocupació de l’espai públic per dur a terme activitats econòmique­s per als entrenador­s tan habituals últimament que sempre arrossegue­n una trentena de pupils suosos.

 ?? MAdI Bceloc ?? Un dels eixos d’aquesta iniciativa municipal és promociona­r entre la ciutadania els esports aquàtics
MAdI Bceloc Un dels eixos d’aquesta iniciativa municipal és promociona­r entre la ciutadania els esports aquàtics
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain