La Vanguardia (Català-1ª edició)

El MIC torna amb 6.000 participan­ts

-

lies, quan comencin demà les vacances escolars, les reserves animen l’optimisme. A la Costa Daurada diversos tornejos de futbol, bàsquet i una competició de balls de saló garanteixe­n aquesta Setmana Santa la presència de 12.000 esportiste­s d’altres punts de Catalunya, de la resta d’Espanya i de països europeus i fins i tot dels Estats Units i el continent africà.

“S’ha fet una gran aposta de desestacio­nalització des de l’àmbit privat i el públic. La costa catalana s’identifica com una destinació de turisme esportiu, més enllà del sol i platja. Els joves esportiste­s tenen a més un efecte multiplica­dor perquè viatgen acompanyat­s”, destaca Albert Viñas, CEO i fundador

El torneig internacio­nal

● de futbol MIC torna aquesta Setmana Santa a la Costa Brava després de dos anys d’absència obligada per la pandèmia. L’esdevenime­nt, que reunirà uns 6.000 participan­ts de 300 equips de futbol de trenta països de tot el món i més de 2.000 acompanyan­ts, se celebrarà entre els dies 12 i 17 d’abril en 33 municipis de la província de Girona. Són un miler de futboliste­s menys que el 2019 i que l’organitzac­ió confia a recuperar l’any que ve. “Tenir 300 equips era una xifra que hauríem signat fa mig any”, va explicar durant la presentaci­ó de l’acte Juanjo Rovira, director del MIC. Segons un estudi encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, s’estima que el torneig deixa al territori uns 11,5 milions d’euros. de Tecnifutbo­l i Mare Nostrum Cup, que atraurà, fins a Salou 4.000 jugadors i tècnics, familiars a part.

Més al nord, a Lloret de Mar, la meca del turisme esportiu a la Costa Brava, també noten la recuperaci­ó d’aquest perfil. Entre el gener i l’abril, prop de 10.000 esportiste­s i més de mig miler d’equips han aprofitat les instal·lacions esportives per programar els seus stages, entrenamen­ts i celebrar competicio­ns. Són un 66% dels que van arribar en tot el 2021. “Amb l’estabilitz­ació de la pandèmia, hem recuperat molts equips que aprofiten la temporada baixa i una climatolog­ia més bona per entrenar”, afirma la regidora d’esports Ana Garcia-Castany.

Prop de la meitat d’aquests 10.000 esportiste­s, més de 4.300, es concentren aquest mes d’abril, coincidint amb la Setmana Santa, temporada alta del turisme d’esport. A part de tornejos destacats com el MICFootbal­l i el Globasket, que tornen després de dos anys suspesos per la pandèmia, l’abril és un mes marcat al calendari per als que fan entrenamen­ts internacio­nals, sobretot de futbol, atletisme i natació. Des d’ara i fins a finals d’any el municipi té programats una vintena d’esdevenime­nts més. “A diferència dels congressos, que es recuperen de mica en mica, el turisme esportiu ha tornat gairebé amb normalitat” apunta la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, que parla de “reconsolid­ació” d’un client molt ben rebut pel sector hoteler, que té establimen­ts i serveis especialit­zats per a aquest segment.

Dos dels hotels del grup Evenia, registrave­n ahir una ocupació d’un 65%, gràcies en part a aquest perfil. “El MIC ens porta xifres equiparabl­es al 2019, estem molt contents”, explica Francesc Melero, director general del grup, que just fa un any estava tancat. Avui, dels 120 hotels del municipi, un 80% ja han obert. ●

Els tornejos atreuen 16.000 esportiste­s entre Lloret, Salou i Cambrils, sense comptar familiars

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain