La Vanguardia (Català-1ª edició)

La jubilació precipitad­a de Bruce Willis

El declivi de l’actor va començar fa dos anys, segons una investigac­ió

- GA RIEL LERMAN

Ana Rosa Quintana passarà pel quiròfan per superar el càncer de mama que té, segons ha revelat Joaquín Prat. “Està espectacul­ar, no sembla que l’hagin d’operar d’aquí uns dies”, ha dit comentant una foto de la periodista fent ioga.

Van ser molts els que es van quedar amb la boca oberta quan van llegir la notícia que Bruce Willis es retirava oficialmen­t del cinema als 67 anys després d’haver estat diagnostic­at amb afàsia, un trastorn del llenguatge que és causat a conseqüènc­ia d’una patologia cerebral.

Un comunicat oficial compartint la notícia el 30 de març va ser compartit per la seva filla, Rumer Willis, al seu compte d’Instagram, com un càlid missatge de comiat que també van firmar les seves germanes Scout, Tallulah, Mabel, Evelyn, la seva mare Demi Moore i l’actual dona de Willis, Emma Heming.

Recentment Los Angeles Times ha publicat una extensa investigac­ió sobre la salut mental de la gran estrella que pot haver estat el disparador de la decisió familiar. A l’article, firmat per Meg James i Amy Kaufman, es relaten nombroses experiènci­es dels que van compartir rodatges amb el dur de Jungla de cristal els últims dos anys que reflecteix­en una curiosa situació, en què, malgrat els seus seriosos problemes cognitius, Willis continuava filmant, sense solució de continuïta­t, per una tarifa que feia una mitjana els 1,8 milions d’euros i en què aparentmen­t no hi havia un criteri de selecció gaire rigorós. En total, el guanyador del Globus d’Or per la sèrie Luz de luna va participar en 22 pel·lícules els últims 4 anys.

Els reporters afirmen haver fet unes 24 entreviste­s durant el març en què molts tècnics van assenyalar que de vegades Willis se sentia perdut al plató i que no podia memoritzar els textos, cosa que s’havia solucionat amb a e a p lí i a D’esquerra a dreta: a la sèrie ‘Luzde Luna’; amb la seva mà dreta, Stephen J.

Eads; i al seu últim gran paper a ‘La jungla: un buen día para morir’ (2013), al costat del director John Moore

La seva última pel·lí la

La primavera de l’any passat l’actor va rodar a Maui, Hawaii, la cinta ‘Paradise City’, pendent d’estrena una rutina en què un altre actor els hi recordava a través d’un dispositiu amagat a l’orella.

Tot i això, a l’últim rodatge, Sin escapatori­a, la seva condició s’havia agreujat de manera que el director es va veure obligat a eliminar cinc pàgines de diàlegs del personatge que interpreta­va. L’article també assenyala que quan Willis havia de fer servir una arma de foc generalmen­t era reemplaçat per un doble de cos, ja que havien passat incidents com el que va tenir lloc durant la filmació de Mercenario­s de élite, a Cincinatti, dos anys enrere. Malgrat que els productors i l’armer de la pel·lícula neguen que això hagués passat, el diari reprodueix el testimoni de dues fonts anònimes que asseguren que Willis va disparar en el moment equivocat en dues preses consecutiv­es. Ho corrobora l’actriu Lala Kent, que va interpreta­r el personatge de la seva filla i que estava d’esquena quan Willis va prémer el gallet abans del que estava previst. Una tercera font anònima revela al mateix article: “Sempre ens asseguràve­m que ningú no estigués en la línia de foc quan ell sostenia una arma”.

Certament, la baixa qualitat

 ?? THEIMAGEDI­RECT.COM / GTRES ??
THEIMAGEDI­RECT.COM / GTRES
 ?? . ??
.
 ?? ICSTAGRAM ??
ICSTAGRAM
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain