La Vanguardia (Català-1ª edició)

Campanes de casament a la Casa Blanca

La Naomi, la neta gran de Joe Biden, es casarà a la tardor al palau presidenci­al

-

de les pel·lícules que havia estat filmant els últims temps havia alarmat els seus fans, i fins i tot va portar els organitzad­ors dels premis Razzie a crear una categoria exclusiva per al pitjor film de Bruce Willis de l’any, una cosa que finalment van cancel·lar quan va sortir a la llum la malaltia.

El seu últim gran paper va ser el 2013, quan va encarnar el detectiu John McClane a La jungla: un buen día para morir, la cinquena i última entrega de la franquícia. I a partir del 2015 es va dedicar exclusivam­ent a fer pel·lícules d’acció de baix pressupost, amb papers que van anar escurçant-se els últims anys.

Gràcies a una audiència internacio­nal que no el va oblidar mai, el seu nom en un cartell assegurava vendes que els seus agents a la poderosa Creative Artist Agency convertien en contractes que especifica­ven que no podia treballar més de vuit hores per dia, que en els fets s’escurçaven a quatre, i que la seva participac­ió als rodatges no podia excedir de dos dies.

El director de White elephant, Jesse V. Jackson, en què va treballar amb John Malkovich, va compartir amb el diari una frase que va deixar anar Willis a la filmació i que el va deixar bocabadat: “Jo sé per què vosaltres sou aquí, i també sé per què vosaltres sou aquí. Però què és el que jo estic fent aquí?”.

Pel que sembla, en Bruce estava sempre acompanyat d’un nombrós grup de gent als platós, però la seva mà dreta era Stephen J. Eads, que va començar a treballar per a ell com a assistent a la dècada dels noranta i als últims films figurava com a productor. Era ell qui s’ocupava de portar-lo on hagués d’anar, cobrant un salari mitjà de 183.000 euros per pel·lícula.

Almenys, l’article destaca la bona voluntat de Willis cada vegada que arribava a un plató. Chuck Russell, el director de Paradise City, que va filmar l’any passat a Maui, Hawaii, amb el seu vell company de repartimen­t a Pulp fiction, John Travolta, va dir al diari que en Bruce estava entusiasma­t i que durant el rodatge ho va donar tot, malgrat les seves dificultat­s. ●

SANTORAL

Joan Baptista de La Salle, Epifani, Sadurní, Germà, Peleusi, Rufí, Ciriac, Calioflus, Afraates, Hegesip nya de Hillary Clinton i a la Casa Blanca durant el mandat d’Obama. A més, el jove està especialit­zat en comunicaci­ó política, periodisme i mitjans de comunicaci­ó, i parla espanyol i noruec.

La Casa Blanca es convertirà la pròxima tardor, segons concreten algunes fonts, en escenari de la celebració. En declaracio­ns a l’NBC News, Michael LaRosa, portaveu de la primera dama, va confirmar que la parella i les famílies estan treballant en els detalls de l’enllaç: “La primera família, la parella i els seus pares encara estan en les etapes de planificac­ió de totes les festivitat­s del casament i esperen anunciar més detalls els pròxims mesos”. També va confirmar que els Biden assumiran totes les despeses, ja que es tracta d’una celebració familiar i no d’un acte oficial de l’agenda presidenci­al.

Joe Biden ha manifestat més d’una vegada l’orgull que sent per la Naomi i els seus altres nets. “Cada dia parlo amb els meus nets per telèfon o per missatges de text”, va manifestar a la CNN el març del 2020. Biden té set nets: cinc noies i dos nois.

Segons el llibre Tots els fills dels presidents, de l’historiado­r presidenci­al Doug Wead, nou fills de presidents s’han casat en cerimònies a la Casa Blanca. L’últim va ser el casament de la Tricia, filla del president Richard Nixon, amb Edward Cox el 12 de juny del 1971. ●

Malgrat els problemes cognitius, filmava per una tarifa que s’acostava als 1,8 milions d’euros

 ?? INSTAGRAM ??
INSTAGRAM
 ?? INSTAGRAM ??
INSTAGRAM
 ?? ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain