La Vanguardia (Català-1ª edició)

El detingut pel crim de la nena d’Oviedo té antecedent­s

- / /

L’home detingut per assestar, dimarts, fins a una vintena de punyalades mortals a la menor de 14 anys a Oviedo té antecedent­s per agressió sexual, segons fonts pròximes a la investigac­ió. L’arrestat, d’origen moldau i 31 anys, continua ingressat a l’hospital Universita­ri Central d’Astúries (HUCA) per les lesions que es va fer – amb la mateixa arma blanca amb què presumptam­ent va posar fi a la vida de la nena– tot i que el seu estat ja no és greu.

La Policia Nacional està recollint informació per provar d’esbrinar si la noia, d’origen equatorià, però la família de la qual resideix a Espanya des de fa dècades, va mirar d’escapolir-se del detingut per evitar una agressió sexual. Aquesta és una de les línies d’investigac­ió amb què treballen els agents, malgrat que de moment tampoc no es descarten altres hipòtesis.

Fonts policials asseguren que el detingut –que només faria unes tres setmanes que vivia al bloc on va tenir lloc el crim– ja va intentar cometre una agressió sexual fa un any.

Es desconeix, ara mateix, en quin moment el detingut passarà a disposició del jutge que s’ha fet càrrec d’aquest cas i que manté sota secret de sumari. La delegada del Govern a Astúries, Delia Losa, va afirmar ahir que els investigad­ors ja disposen de prou “proves per poder resoldre un crim “tan abominable”. Joaquín Vera condemnat per maltractar la mare. Diversos especialis­tes en la violència masclista opinen que el jutge que va tramitar el divorci s’hauria d’haver inhibit a favor del que va jutjar el pare per maltractam­ents però, segons el TSJCV, cap de les parts no el va informar. L’advocada que va portar el divorci de la mare no va saber en cap moment que la seva defensada havia estat víctima de maltractam­ents, va dir la lletrada: “La dona volia tancar el procés de divorci com més aviat millor. Parlem d’una persona molt vulnerable, dominada, anul·lada i manipulada pel seu exmarit, amb molta por”. El jutjat de primera instància 4 de Sueca va acordar ahir la presó provisiona­l, comunicada i sense fiança per a l’acusat. Redacció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain