La Vanguardia (Català-1ª edició)

El xou de Benzema

El Madrid deixa fora de combat el Chelsea amb un altre triplet del davanter francès

-

El Reial Madrid es va treure per fi el mal gust de boca de la derrota en el clàssic amb una victòria convincent a Stamford Bridge amb un excels Benzema, autor d’un hat-trick, el segon consecutiu a la Champions després del que li va clavar en el Bernabeu al PSG. El Chelsea i el seu entrenador, l’alemany Thomas Tuchel, eren dues assignatur­es pendents per als blancs, que no els havien derrotat mai en partit oficial.

No va tenir res a veure el d’ahir a la nit amb el que va passar a la semifinal de fa un any, quan l’energia amb què va jugar el Chelsea va desbordar els blancs.

El Madrid va comptar finalment amb la direcció des de la banda de Carlo Ancelotti, que va superar la covid i va arribar a Londres en vol privat al matí. Si contra el Barça el Madrid va jugar de negre (un equipament que ha fet servir bastantes vegades), a Stamford Bridge va sortir amb unes mitges blaves, cosa que li donava una imatge força insòlita.

El plantejame­nt del partit per part d’Ancelotti va ser més o menys l’esperat tret de la inclusió de Fede Valverde en lloc d’un tercer davanter, Asensio o Rodrygo. L’uruguaià va reforçar Carvajal al lateral dret quan el Chelsea atacava per afegir-se a l’atac com a volant ofensiu quan era el Madrid el que tenia la pilota,

La primera part del Madrid va ser molt bona, possibleme­nt de les millors jugades aquesta temporada. Malgrat l’empenta inicial del Chelsea al conjunt blanc no li va costar gairesacse­jar-se el domini i portar molt de perill a la contra. La parella Vinícius-Benzema, que feia un temps que esta

va de capa caiguda per la baixada de rendiment del brasiler, es va activar de cop i Vinícius amb les seves incursions per la banda esquerra va ser incontenib­le el primer temps.

El Madrid va amenaçar molt aviat. Als deu minuts Vinícius va rematar al travesser i en ple desconcert anglès el Madrid va marcar dos gols en tres minuts, del 21 al 24. En tots dos el protagonis­ta va ser Benzema, que va marcar els dos gols amb la testa sense ser un prestigiós rematador de cap.

El primer gol va arribar en una centrada de Vinícius i Benzema va marcar per l’escaire amb una rematada llunyana. El segon va ser una pilota penjada de Modric que Benzema va allotjar a la xarxa amb un salt en rectificac­ió que va agafar a contrapeu Mendy. A Benzema, en la seva millor temporada, només li faltava ara reencarnar-se a Santillana.

El Chelsea estava llavors mig noquejat. Tuchel va ordenar llançar-se a l’atac de manera massiva i el Madrid va trobar buits per a la contra. Carvajal va tenir el 0-3 a les botes, però va rematar malament. Aquí va respirar el Chelsea, que va trobar el seu gol en un cop de cap de Havertz mal defensat per Carvajal. Encara va tenir una ocasió claríssima el Madrid abans del descans en una rematada de Benzema que va anar un pèl desviada. El Madrid, que va poder haver sentenciat, es va retirar a més amb una mala notícia, una targeta a Militão que li impedirà de jugar la tornada.

Per a la segona part, Tuchel va asseure Kanté i Christense­n, i va posar en acció Ziyech i Kovacic.

El Madrid no havia guanyat mai el Chelsea ni un equip entrenat per Thomas Tuchel

L’única mala notícia dels blancs va ser la targeta de Militão, que compleix cicle i no podrà jugar la tornada

El Chelsea passava així a una atípica, per a ells, defensa de quatre.

El partit no va poder reprendre’s de més mala manera per al Chelsea. Al primer minut, després d’un cop de pilota defensiu del Madrid, el porter Mendy va controlar amb el pit i va voler donar una passada a un company, va picar malament la pilota, la va fer anar curteta i va convertir la jugada en una passada Benzema, que va marcar a porta buida, el seu segon hat-trick consecutiu a la Champions. I dissabte en va marcar dos més de penal a Vigo al Celta.

Al Chelsea no li quedava més remei que llançar-se a un atac desesperat. Va reaccionar ràpid amb una gardela d’Azpilicuet­a però Courtois va volar per negarli el gol que hagués fet molt aviat al Chelsea en el partit.

Tuchel va treure llavors al camp Lukaku per jugar amb un nou pur i el belga aviat va amenaçar amb un parell de cops de cap mal dirigits. El Madrid va provar de protegir-se amb la possessió de la pilota, però no és un equip que es caracterit­zi per aquest estil i el Chelsea va acabar posant els blancs a la seva àrea. Casemiro va acabar com a tercer central. Al final, va sortir fins a Bale. El Madrid va fer un pas de gegant per estar a semifinals. ●