La Vanguardia (Català-1ª edició)

Xavi continua defugint el paper de favorit

Contra el novè de la Bundesliga

-

El segon de la Lliga, amb 13 partits sense perdre, contra el novè de la Bundesliga, que ve d’empatar els dos últims matxs. El duel d’aquesta nit pinta desigual però Xavi Hernández no es refia de l’Eintracht de Frankfurt. Al tècnic del Barcelona no li agrada que es menyspreï el rival i considera que el gegenpress­ing que practiquen els equips alemanys és una altra dura prova per al seu equip.

“L’Eintracht és un gran equip però desconegut. Això és el pitjor, que ja ens donin per favorits per ser a les semifinals, però serà una eliminatòr­ia molt complicada. No hem tingut sort”, va repetir unes quantes vegades l’entrenador. “El nostre mateix entorn l’ha infravalor­at. Per a ells és un partit històric. Hem d’igualar aquesta motivació”, va advertir.

Hi ha diverses coses que preocupen Xavi. Una és el sistema de

Glasner, un 3-4-2-1. “A Espanya no s’acostuma a jugar així. Als grans, com el Bayern i el Borussia, també els ha complicat el joc”. Segon, el tipus de jugadors de l’Eintracht. “Són forts físicament. Destacaria la seva transició. Surten com bales i creen ocasions en qüestió de segons”.

Després de guanyar l’Atlètic, el Madrid, el Sevilla i passar dues eliminatòr­ies de l’Europa League, el bon moment del Barça convida a l’elogi. “Jo no necessito elogis per a mi. No soc aquí per a la glòria personal, sinó per ajudar els futboliste­s”, va declarar. I va explicar com gestiona tanta desmesura en les anàlisis. “Ser al Barça és una muntanya russa. És o màxima alegria o màxima pena. Gaudeixes uns moments i d’altres els pateixes”, va confessar. “Jo me n’alegro molt, però això es pot esguerrar si perdem”.

El Barça haurà d’anar amb compte amb les grogues. Fins a cinc futboliste­s estan a una groga de la sanció. Són Piqué, Eric Garcia, Jordi Alba, Busquets i Gavi. Algun haurà de descansar, per si de cas.

Finalment, el tècnic es va congratula­r per l’avenç en les negociacio­ns d’Aráujo, tot i que la renovació encara no està tancada. “És una garantia. El Barcelona té central per a 10 anys. Pocs centrals hi ha al món del seu nivell. La clau ha estat ell. És feliç a Barcelona. És molt estimat i apreciat al Barcelona. Ha decidit quedar-se i crec que és una decisió encertada si acaba de passar”. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain