La Vanguardia (Català-1ª edició)

Gols amb safata

El serbi Kostic, amb una esquerra de plata, suma 60 assistènci­es a l’Eintracht de què s’han beneficiat Jovic, Haller i André Silva

- CARLES RUIPÉREZ

Què tenen en comú el madridista Jovic, l’ivorià Haller i el portuguès André Silva? Tots van viure un moment d’apogeu al Deutsche Bank Park i, tot i això, tots tres van rebaixar els seus registres en picat quan van marxar de Frankfurt cap al Madrid, el West Ham i el Leipzig, respectiva­ment. Cap no ha assolit aquell pic d’encert de cara al gol que van viure a l’Eintracht, on Jovic va arribar a marcar 27 gols en una temporada abans de fitxar pel Madrid. André Silva en va fer 29 el curs passat. I Haller, que ara ha rellançat la seva carrera a l’Ajax, va marxar a la Premier després de marcar-ne 20 amb les àguiles.

La resposta a l’enigma està en l’esquerra de Filip Kostic (Kragujevac, 1992), el número 10 de l’Eintracht i el gran perill per al Barcelona. El serbi és un dels millors cambrers del futbol europeu i potser un dels secrets més ben guardats.

Les seves centrades són autèntique­s serveis amb safata. S’encarrega de tota la pilota aturada perquè té un guant al peu. És un mestre a buscar el cap dels companys. Les seves passades i els seus efectes creen molts dubtes en les defenses i els porters rivals. Ho va comprovar el Betis a vuitens. Kostic va marcar un gol al Villamarín i, en la tornada, va enroscar la centrada a l’últim minut de la pròrroga que es va enverinar fins que Guido Rodríguez la va introduir a la seva pròpia porteria.

El balcànic és d’aquells jugadors de banda de què gairebé no hi ha perquè li agrada jugar a cama natural. Malgrat la seva joventut, tant al Radnicki com al Groningen es va apoderar de la banda esquerra. A Holanda va durar poc després de marcar 12 gols i nou assistènci­es. Tot i això, a Alemanya li va costar. No per ell, sinó pels seus equips. Va viure des de dins el descens de dos històrics com l’Stuttgart i l’Hamburg. Ha estat a la tercera, a l’Eintracht, quan ha explotat com a facilitado­r d’ocasions i avantsala del gol, mentre que a la selecció sèrbia el gaudeix Vlahovic, el gegant del Juventus.

En aquestes quatre temporades a la vora del Main ha repartit 60 assistènci­es, xifra que només superen Thomas Müller i Leo Messi. El seu fort és regalar caramels i pilotes però és que, a més, ha marcat 30 dianes, quatre aquest curs. És a dir, que en més de la meitat dels seus 159 partits ha participat directamen­t en un gol de l’Eintracht.

Les àguiles saben que tenen un tresor amagat fins al punt que l’estiu passat s’ho van manegar per evitar un traspàs de Kostic al Lazio. El serbi es va declarar en rebel·lia i els romans estaven disposats a pagar 10 milions més variables. Però l’oferta no va arribar.

El Lazio va denunciar que l’Eintracht els havia donat malament el correu expressame­nt, mentre que els alemanys van dir que el correu es va perdre al ciberespai perquè la direcció no estava ben escrita. Tot per mantenir Kostic, que va acomiadar el seu representa­nt, va demanar perdó, va pagar una multa de 50.000 euros i va continuar sent el cambrer del gol. ●

El Lazio va voler fitxar-lo, però els alemanys van donar malament el correu per no negociar ni vendre

 ?? HEIKO BECKER / REUTERS ?? Filip Kostic intenta una rematada amb l’esquerra contra el Betis en l’eliminatòr­ia de vuitens
HEIKO BECKER / REUTERS Filip Kostic intenta una rematada amb l’esquerra contra el Betis en l’eliminatòr­ia de vuitens

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain