La Vanguardia (Català-1ª edició)

La jaqueta de Rahm

El jugador basc, que ha estat ‘top ten’ els quatre últims anys al Masters d’Augusta, vol seguir el camí de Ballestero­s, Olazábal i García

- LUIS BUXERES

Amb tres victòries en cinc setmanes, el nord-americà Scottie Scheffler arrabassav­a el número 1 del món a Jon Rahm a les portes d’un Masters que per fi comença avui. Un relleu puntual que no resta gens ni mica de protagonis­me a un dels grans favorits aquest any a vestir-se amb la jaqueta verda, sinó el més gran.

Els números i la maduresa avalen Rahm (27) en la recerca del seu segon gran, després de la seva estrena estel·lar l’any passat al US Open, torneig en què cap espanyol no havia regnat fins aleshores. Enrere que

“Soc l’únic espanyol que ha guanyat un Grand Slam que no ha guanyat el Masters”, recorda el de Barrika

den els temps en què li costava mantenir sota control els nervis al camp. El psicològic és un aspecte que ha treballat molt el basc amb el seu equip, però l’any passat va fer el pas definitiu. I no va necessitar profession­als. El naixement d’en Kepa, el seu primer fill, l’ha convertit en una persona nova. “Ara soc responsabl­e d’una vida, tot ha canviat. Quan acabo d’entrenar ja no vull anar a sopar fora ni res, no em passa pel cap. Només vull anar a casa, estar amb la família i anar a dormir perquè el nen es pot despertar en qualsevol moment”, deia feliç dimarts a l’Augusta National.

De moment, la jaqueta verda li continua sent esquiva. I no serà perquè no ho intenti. Ningú no té els seus números els últims anys. Rahm ha acabat entre els deu primers les quatre últimes edicions del Masters (4, T9, T7, T5), incloent-hi un cinquè lloc l’any passat després d’un diumenge estel·lar. “No ser estar a prop en cap moment, però he jugat bé en aquest camp i tant de bo aquest any arribi amb més opcions als últims nou clots del torneig”, s’encomanava davant els periodiste­s nord-americans.

El golf espanyol ha escrit a Augusta les pàgines més glorioses de la seva història. Els triomfs de Severiano Ballestero­s, José María Olazábal i la maledicció trencada per Sergio García. I Rahm ho sap. Un golfista amb la seva ambició no vol quedar-se enrere. De fet, ell s’encarrega de recordar-se a si mateix que és l’únic golfista espanyol amb un títol del Grand Slam que no ha guanyat el Masters. Una maledicció que vol acabar amb afany.

Per aconseguir-ho, el jugador de Barrika tindrà aquest any més fonaments per edificar. Fa 12 mesos aterrava tot just un parell de dies abans a Augusta, sense temps per entrenar en condicions, a causa del naixement d’en Kepa. Res a veure amb l’edició d’aquest any, en què ha disposat de temps més que suficient per entrenar i preparar el torneig. En especial, els cops de draw (tancar la bola), els que li donen menys seguretat, però que l’Augusta National li exigeix en diversos forats.

A més, Rahm, com tots els seus competidor­s, haurà de lluitar amb els canvis que ha fet l’organitzac­ió al camp, destacant els nous tees de sortida al forat 11 (que ja era el més difícil) i el forat 15, que, a més, han augmentat la longitud del recorregut fins als 6.867 metres. ●

 ?? ERIK S. LESSER / EFE ?? Jon Rahm durant les voltes de pràctica al camp d’Augusta
ERIK S. LESSER / EFE Jon Rahm durant les voltes de pràctica al camp d’Augusta

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain