La Vanguardia (Català-1ª edició)

Marc Márquez es recupera de la diplopia i correrà a Austin

El català no va competir a Indonèsia ni a l’Argentina

-

Marc Márquez no es perdrà la cita a Austin d’aquest cap de setmana al circuit de les Amèriques, un dels seus traçats fetitxe, on ha guanyat en set de les seves vuit participac­ions, totes en MotoGP. Amb permís de Sachsenrin­g, no hi ha millor lloc perquè el pilot d’Honda recuperi sensacions després de superar un altre episodi de diplopia (visió doble) que li va impedir de ser la setmana passada al Gran Premi de l’Argentina. “Estic molt content de tornar, és una gran sensació i especialme­nt en un dels meus circuits favorits”, va valorar ahir el de Cervera després de provar-se amb una Honda CBR600RR al circuit lleidatà d’Alcarràs. Márquez va tenir una dura caiguda a la volta d’escalfamen­t de la cursa a Indonèsia que li va provocar un traumatism­e cranioence­fàlic i va derivar posteriorm­ent en una diplopia, aquesta vegada menys severa que la que va patir al novembre i el 2011. Dues setmanes després del diagnòstic, el català va completar un “tractament conservado­r” i va rebre l’aprovació dels metges.

Malgrat la seva trajectòri­a d’èxit a l’asfalt dels Estats Units, des de l’equip Repsol Honda van rebaixar les expectativ­es. “No persegueix la glòria immediata i pretén passar el cap de setmana recuperant-se”, va advertir l’escuderia japonesa sobre Márquez, la primera missió del qual és recobrar la regularita­t competitiv­a després de dos anys minvat per la fractura a l’húmer i els problemes de visió.

El vuit vegades campió del món va començar la temporada amb un bon cinquè lloc a Qatar, però després no va poder pujar a la moto a Indonèsia ni a l’Argentina. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain