La Vanguardia (Català-1ª edició)

Un colós en flames

Els Lakers completen la desfeta i queden fora dels playoffs després de set derrotes seguides

- JUAN BAUTISTA MARTÍNEZ Barc Bcea

Ala pel·lícula Aterriza como puedas una llegenda dels Lakers com Kareem Abdul Jabbar apareix als comandamen­ts de l’avió perquè la simbiosi entre el conjunt de Los Angeles i la meca del cinema a Hollywood sempre ha estat present. No hi ha equip a l’NBA amb un star-system més en primera línia que l’equip groc. Però aquesta vegada els Lakers no han aterrat. Ni tan sols han pogut. Directamen­t s’han estavellat. Són més El colós en flames.

Amb la setena derrota consecutiv­a, en aquesta ocasió contra els Phoenix Suns (121-110), la franquícia california­na queda fora dels playoffs. O el que és el mateix: han protagonit­zat un dels ridículs més grossos de sempre a l’NBA tenint en compte que a les seves files hi militen quatre dels 75 millors jugadors de la història de la competició (LeBron James, Anthony Davis, Russell Westbrook i Carmelo Anthony). A l’hora de la veritat l’únic que ha estat a l’altura durant la campanya ha estat LeBron, segon millor anotador aquesta temporada de la lliga (30,3 punts de mitjana). L’absència de l’aler per lesió va liquidar a la pràctica les últimes opcions del conjunt d’un Frank Vogel sense solucions.

Res a veure amb la franquícia que es va posar l’anell en la bombolla del 2020. Després de perdre en primera ronda dels playoffs la temporada passada (precisamen­t contra els Suns) els Lakers tenien dues vies d’actuació, apostar per la joventut o buscar més estrelles, encara que ja fossin veterans. Com en altres ocasions en la seva història, els Lakers, llaminers, se’n van anar a buscar els noms, a buscar els llums de neó. No sempre ha sortit bé, i aquesta vegada va anar pitjor que mai. Van arribar Westbrook i Anthony i després van repescar Dwight Howard i Rajon Rondo. Tots molt veterans i en el cas de Westbrook una opció caríssima (40 milions d’euros en salari aquesta temporada, 44 milions la que ve). El base, que no ha encaixat mai en un bàsquet de conjunt –sempre és molt individual­ista–, ha estat el principal focus de les crítiques de l’afició dels Lakers, que l’ha esbroncat en diverses ocasions.

El risc d’ajuntar un grup des de l’All-Star el seu balanç és pèssim (4-17). Una calamitat vergonyosa. “No ha faltat compromís”, argumenta el tècnic Vogel, que serà substituït. “És difícil guanyar amb tantes lesions i sense que els teus millors jugadors puguin coincidir gaire a la pista”, posa com a excusa Davis. “No tinc respostes”, afirma Anthony. “Han passat moltes coses però no vull assenyalar ningú”, afirma Westbrook.

A LeBron li queda un any de contracte. Però els Lakers s’han de reconstrui­r. A l’epicentre de les crítiques hi ha el mànager general: Rob Pelinka. L’incendi trigarà a apagar-se. ●

 ?? P/LOSMOR  EtMtLSt    R E ?? Anthony Davis, afligit, només ha pogut jugar 40 partits aquesta temporada
P/LOSMOR EtMtLSt R E Anthony Davis, afligit, només ha pogut jugar 40 partits aquesta temporada

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain