La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les gasolinere­s presenten recurs pel “caos” en la bonificaci­ó de l’Executiu

-

La Confederac­ió Espanyola d’Empresaris d’Estacions de Servei (Ceees) recorrerà davant la justícia contra el reial decret llei aprovat pel Govern espanyol pel qual les gasolinere­s han d’aplicar la rebaixa de 20 cèntims per litre de combustibl­e.

La patronal més important de les gasolinere­s justifica la decisió pel “caos” que està provo

Hisenda assegura que ha pagat 3.600 sol·licituds per valor de 220 milions d’euros, un 90%

cant la implantaci­ó de la mesura. “No estem en contra del descompte, però ens ha generat molts problemes la vaguetat del decret. Més enllà dels problemes informàtic­s per aplicar-lo, no s’explica quin tractament fiscal tindran aquests 20 cèntims per a les gasolinere­s i per als clients o si es tracten com a subvenció, com a bonificaci­ó i si porta o no IVA. Són precisions necessàrie­s per després presentar correctame­nt les nostres declaracio­ns d’impostos”, explica

Jorge de Benito, president de la Ceees.

Els empresaris busquen aquestes precisions, però també volen tenir certesa dels terminis en què cobraran aquests descomptes durant el temps d’aplicació de la mesura.

El director general de l’Agència Tributària, Jesús Gascón, va assegurar ahir que fins aquest dimecres ja s’havien pagat un 90% de les devolucion­s sol·licitades, 3.600, per import d’uns 220 milions d’euros.

Manel Montero, director general del Grup Moure, propietari de les gasolinere­s low cost Autonetoil, és un dels que ja han cobrat aquesta ajuda. “Ens va arribar dimarts a primera hora”, confirma. Però alerta que el problema és que “abonen el 90% de la mitjana mensual de l’any passat, i aleshores l’activitat era escassa perquè estàvem sotmesos a restriccio­ns de mobilitat per la pandèmia”. A més a més, assegura, “hi ha molts propietari­s familiars que no poden avançar el cost d’una ajuda que ha decidit l’Estat, i això s’ha d’aclarir”. De totes maneres, no dona suport a la decisió de portar la qüestió al jutjat.

D’altra banda, Facua ha denunciat 200 gasolinere­s per haver apujat almenys 5 cèntims els preus l’1 d’abril, el dia que es va començar a aplicar el descompte dels 20 cèntims. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain