La Vanguardia (Català-1ª edició)

La càtedra Ramón y Cajal promourà la ciència biomèdica

-

centenar de països.

Pel que fa a inversions, l’empresa destaca un pla iniciat el 2019 que preveu la reestructu­ració de les botigues. “Hem invertit 33 milions d’euros a remodelar 63 establimen­ts, especialme­nt a Europa, i també hem destinat part dels recursos a millorar processos logístics i noves funcionali­tats tecnològiq­ues. El 2020 vam invertir 18 milions més amb el mateix propòsit”.

El director general, Alberto Ojinaga, assegura en el comunicat que les inversions han posat les bases d’una nova etapa de creixement que l’inici d’aquest 2022 ja està confirmant. Les vendes del primer trimestre han registrat un augment d’un 15% respecte al mateix període de l’any anterior. La firma espera continuar creixent a doble dígit durant tot el 2022 malgrat el context econòmic “complex”.

Actualment Desigual té una plantilla de 2.700 treballado­rs, sumant el personal de botiga i el d’oficines. Pel que fa a polítiques d’ocupació, destaca l’aposta que va fer l’any passat per implantar una jornada de quatre dies laborals al personal que treballa a la seu central a canvi d’una retallada salarial d’un 6,5%. La iniciativa va ser polèmica perquè no va ser negociada amb el comitè d’empresa.

Fonts del sindicat UGT van afirmar a La Vanguardia que la “mesura es va aplicar de manera unilateral i va vulnerar la normativa, que exigeix que una modificaci­ó substancia­l de les condicions col·lectives s’han de negociar amb la representa­ció dels treballado­rs”. Per la seva banda, l’empresa va organitzar una votació a què estaven cridats uns 500 treballado­rs. Amb una participac­ió d’un 98% del cens, la proposta va tirar endavant amb un 86% dels vots. ●

La Universita­t de Saragossa, les fundacions Hospital Universita­ri Vall d’Hebron i Merck Salut, i la Societat Espanyola d’Anatomia Patològica van signar ahir a Saragossa el conveni per crear la càtedra Santiago Ramón y Cajal. Dirigida per Carlos Martín Montañés, catedràtic de Microbiolo­gia de la Universita­t de Saragossa, la nova càtedra promourà la investigac­ió més innovadora en ciències biomèdique­s. Per això convocarà beques i ajuts per desenvolup­ar projectes que es considerin trencadors i puguin suposar canvis de paradigma científic. La càtedra també té l’objectiu de difondre la vida i l’obra de Ramón y Cajal, figura clau de la ciència espanyola i premi Nobel de Medicina i Fisiologia el 1906 pel seu treball sobre l’estructura del sistema nerviós. / Redacció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain