La Vanguardia (Català-1ª edició)

Renta invertirà 30 milions en una cadena de trasters

La immobiliàr­ia preveu doblar el benefici aquest any

-

La immobiliàr­ia Renta Corporació­n obrirà una nova línia de negoci centrada en l’explotació de trasters en què invertirà inicialmen­t 30 milions d’euros.

El president de la companyia, Luis Hernández de Cabanyes, va explicar després de la junta general d’accioniste­s que Renta ja ha adquirit dos locals comercials, un dels quals a Barcelona de 3.000 m2 de superfície, i en negocia la compra de 20 més per llançar el negoci. Inicialmen­t la immobiliàr­ia se centrarà en el lloguer d’espais a autònoms i famílies i, en una petita part, en la instal·lació de punts de recollida per al comerç electrònic.

Hernández va explicar que la firma es focalitzar­à a adquirir locals de més de 300 m2 en ubicacions secundàrie­s a Madrid, Barcelona i ciutats de més de 100.000 habitants. La immobiliàr­ia preveu tenir operatiu el primer local després de l’estiu i llançarà una marca pròpia. “No descartem fins i tot sortir a l’estranger, com ja vam fer el 2004”, va explicar.

El grup immobiliar­i va explicar que aquesta nova activitat, el creixement de la seva socimi Vivenio i el negoci propi de transforma­ció d’immobles li permetrà doblar el benefici d’enguany, fins als 12,6 milions d’euros. La junta de la companyia va aprovar ahir el resultat del 2021, que va registrar un benefici net de 6,9 milions d’euros i un d’extraordin­ari de 2,3 milions per la venda d’una part de les seves accions de Vivenio.

El conseller delegat de Renta, David Vila, va explicar que la socimi preveu invertir 800 milions d’euros en tres anys, procedents de l’ampliació de capital que va subscriure aquest estiu el fons australià Aware. L’empresa ja ha invertit 1.400 milions d’euros i disposa de 5.800 habitatges en cartera “en promocions de qualitat, ben localitzad­es i amb baixa morositat”. Segons Vila, “si trobem oportunita­ts, ens agradaria anar fins i tot fer més via”. La socimi també basarà el creixement en el mercat logístic.

Hernández es va mostrar confiat que Renta continuarà creixent amb força aquest any i el 2023, en part per la cartera d’operacions que té en marxa, i va recordar que períodes d’inflació alta, com ara l’actual, solen ser bons per al sector immobiliar­i perquè també puja el valor dels seus actius. Amb tot, va reconèixer que Renta “serà prudent” fins que la situació derivada del conflicte d’Ucraïna s’aclareixi. “Protegirem la caixa i pensarem alguna inversió més”, va reconèixer el president.

La junta general d’accioniste­s també va aprovar el repartimen­t d’un dividend de 2,2 milions d’euros a l’abril, a més dels 1,2 milions que es van avançar al novembre, cosa que suposa un repartimen­t total de 3,4 milions d’euros. ●

La socimi Vivenio preveu invertir 800 milions d’euros en tres anys en habitatges per llogar

 ?? DANIAZNAR / LV ?? David Vila i Luis Hernández de Cabanyes, màxims directius de Renta Corporació­n
DANIAZNAR / LV David Vila i Luis Hernández de Cabanyes, màxims directius de Renta Corporació­n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain