La Vanguardia (Català-1ª edició)

JxCat acusa l’Ajuntament de mòbing a les Corts

Elsa Artadi destaca que el Consistori volia comprar els locals malgrat que sabia que estaven ocupats

- REMAeLRSE

Nou episodi en el cas de la compra pública de locals buits a Barcelona. L’oposició va elevar ahir el to i va tornar a carregar contra el despropòsi­t municipal en la compra pública de locals al barri de les Corts. La presidenta del grup municipal de JxCat a l’Ajuntament, Elsa Artadi, va acusar el Consistori de “generar mòbing immobiliar­i” al·legant que el Consistori sabia que els locals estaven ocupats quan se’n va aprovar la compra.

Després de setmanes reclamant els expedients, els regidors de JxCat hi van tenir accés dijous, i van constatar que per presentars­e al concurs la propietat havia d’omplir un formulari en què se li preguntava si el local era buit o no. “Va deixar per escrit que 13 dels 16 locals de les Corts tenien activitat, i assenyalav­a que no seria cap problema si arribava el cas i, si acceptaven, els faria fora”, va afirmar Artadi.

També se sap que la comissió de govern del desembre va aprovar les ofertes presentade­s al concurs públic per a l’adquisició d’aquests establimen­ts ubicats al carrer Doctor Nubiola i Espinós i taxats en 3,2 milions, dins del programa Amunt persianes. I un mes després l’Ajuntament ja deixava entreveure que els seus plans per a aquesta zona passaven per transforma­r l’entorn del mercat en una espècie d’“àgora comercial”.

A començamen­ts d’any, després que els tinents d’alcalde Jordi Martí i Jaume Collboni anunciessi­n la compra d’uns 50 locals suposadame­nt buits i a peu de carrer en diversos barris de la ciutat, el mateix regidor responsabl­e del districte de les Corts, el socialista Joan Ramon Riera, va visitar la zona i va explicar que l’Ajuntament pretenia revitalitz­ar-la. Els comerciant­s del carrer Doctor Nubiola i Espinós ja es van mostrar inquiets pel seu futur. Des d’aleshores demanen informació a l’Ajuntament. I va ser després, al març, quan el fons d’inversió propietari dels locals en qüestió els va enviar els correspone­nts burofaxos per dir-los que els havien d’abandonar al juny. Les noves denúncies de l’oposició arriben poc després que aquests comerciant­s hagin demanat l’empara de l’Ajuntament.

Després de fer-se públic l’embolic, el govern de l’alcaldessa Colau va anunciar que reculava i que no compraria cap d’aquests locals, donant a entendre que el propietari va actuar d’una manera inadequada, malgrat que feia molt que estava al corrent del que passava, tal com destaca JxCat. Fins i tot va avançar l’Ajuntament que està disposat a anar als tribunals si la propietat el denuncia després d’haver guanyat el concurs públic. Són arguments que no convencen JxCat, que fins i tot els qualifica de “mentides”.

Aquesta formació insta l’Ajuntament a depurar responsabi­litats polítiques. “No és incompetèn­cia; és premeditat i és assetjar negocis que funcionen per un motiu que no és la reactivaci­ó econòmica. Qui n’assumirà la responsabi­litat?”, es va preguntar Artadi.

La presidenta del grup de Junts va fer un pas més i va advertir que hi podria haver dos casos més per diferents circumstàn­cies dels de les Corts que incompliri­en els requisits d’Amunt persianes. Després d’aquestes noves acusacions, Artadi va concloure que es posa en qüestió tota aquesta iniciativa. A començamen­ts de setmana, ERC també va criticar la “incompeten­t” gestió municipal. Una vegada reunida la documentac­ió, Junts la posarà en coneixemen­t de l’Oficina Antifrau de Catalunya perquè dirimeixi si hi ha hagut irregulari­tats. ●

“Tot això és premeditat; qui n’assumirà la responsabi­litat?”, es pregunta Elsa Artadi

 ?? BBarcel lcanaCH ?? Els negocis del carrer Doctor Nubiola i Espinós continuen funcionant
BBarcel lcanaCH Els negocis del carrer Doctor Nubiola i Espinós continuen funcionant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain