La Vanguardia (Català-1ª edició)

Les obres de Via Laietana complicara­n la mobilitat a partir de demà

-

A partir de demà, diumenge, comença una nova etapa d’obres a la Via Laietana amb l’inici dels treballs a la vorera del costat Llobregat, que implicaran afectacion­s molt greus a la mobilitat de l’entorn. El canvi principal és que en sentit muntanya la circulació de vehicles quedarà restringid­a a un carril d’ús exclusiu per al veïnat, aparcament­s i serveis que arribarà fins a avinguda Francesc Cambó/ plaça Antoni Maura.

La circulació de vehicles entre l’avinguda Francesc Cambó/plaça Antoni Maura i plaça Urquinaona quedarà tallada. En sentit mar hi haurà un carril bus i un carril de circulació per al vehicle privat, tal com ja hi ha actualment a la majoria del carrer. Per al trànsit privat en sentit ascendent es recomana aquest itinerari alternatiu: avinguda Marquès de l’Argentera, passeig Picasso, passeig Lluís Companys i ronda Sant Pere. També es desviaran per aquest itinerari els busos 47, V15, V17, N8 i N28, que circulen en sentit muntanya.

Els treballs previs a la reforma de la Via Laietana van començar al març. En aquesta primera fase de les obres es treballarà al tram de la plaça Urquinaona a la plaça Antoni Maura durant 14 mesos. La segona fase, entre la plaça Antoni Maura i la seu de Correos, començarà una vegada hagin finalitzat aquests 14 mesos de treballs.

El govern municipal ha decidit tirar endavant les obres de la Via Laietana malgrat que entitats com Barcelona Oberta i Foment del Treball han acordat presentar un contenciós administra­tiu i demanar-ne cautelarme­nt la paralitzac­ió. ●

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain