La Vanguardia (Català-1ª edició)

El Govern desencalla les obres de l’estació d’Arc de Triomf

La prolongaci­ó de les andanes permetrà augmentar un 30% la capacitat de la línia de Rodalies del Maresme

-

L’ampliació de les andanes de l’estació d’Arc de Triomf és una de les obres que menys inversió represente­n del pla de Rodalies i, alhora, de les que tenen un benefici immediat més directe. Amb un cost de tot just tres milions d’euros, quan es prolonguin les andanes d’aquesta parada al centre de Barcelona fins als 200 metres de longitud, la línia del Maresme podrà rebre trens Civia en doble composició. Aquests combois tenen una capacitat de fins a 2.000 viatgers per tren, cosa que aporta més comoditat, especialme­nt en hora punta.

És una actuació que la Generalita­t va demanar expressame­nt aquesta setmana per millorar el transport públic des del Maresme i mirar d’incentivar un canvi d’hàbits entre els conductors que es veuen atrapats cada matí en hora punta al túnel de Glòries. L’acabat de nomenar secretari general d’Infraestru­ctures del Ministeri de Transport, Xavier Flores, va recollir el guant ahir en un acte organitzat pel Cercle d’Infraestru­ctures i va considerar el projecte com “el més immediat del pla de Rodalies, que permetrà millorar la línia R1 entre un 30% i un 35%”. Fonts de Renfe asseguren que la licitació dels treballs és imminent.

Malgrat l’aparent simplicita­t, fa massa temps que les obres estan encallades. Després d’uns quants anys embolicant la troca, el 2017 es van adjudicar a una empresa que posteriorm­ent va renunciar a executar-les perquè havia licitat massa a la baixa, un problema cada vegada més comú en el sector de les infraestru­ctures i que manté en suspens altres projectes de reforma d’estacions com la de Molins de Rei, que actua precisamen­t com a terminal de l’R1 després de travessar Barcelona.

Encara a falta d’un calendari concret per a Arc de Triomf, les obres que ja es faran notar entre els usuaris de Rodalies són les del corredor mediterran­i al nus de Castellbis­bal, on s’habilitarà un túnel en desús des de fa anys per poder adaptar a l’ample internacio­nal la infraestru­ctura existent. Les primeres afectacion­s arribaran a partir del dissabte 23 d’abril.

Seran l’aperitiu del que ha de venir els pròxims mesos i anys, amb obres que afectaran el dia a dia dels viatgers per poder avan

Els treballs del corredor mediterran­i a Castellbis­bal afectaran la línia R4 els pròxims mesos

çar en l’estació de la Sagrera; el soterramen­t de Sant Feliu de Llobregat i el de Montcada; el desdoblame­nt de l’R3... “Són afectacion­s lògiques que la societat ha d’assumir per poder millorar el servei”, va defensar Flores, que també es va mostrar confiat a poder tenir a punt el protocol d’accessos al port a l’estiu. ●

" ien i e l i ro iot Cristin Sáe# i $un i%n Al& i Libros Cúpula li ro Culler e ' u J (i lleros i A n Ro r&)ue# Montagud

 ?? XAVIER CERVERA ??
XAVIER CERVERA
 ?? LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU ?? L’estació d’Arc de Triomf reclama a crits una actualitza­ció
LLIBERT TEIXIDÓ / ARXIU L’estació d’Arc de Triomf reclama a crits una actualitza­ció

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain