La Vanguardia (Català-1ª edició)

La Fundació Comunitàri­a Raimat neix amb intenció de donar impuls a Lleida

-

“Barcelona és cap i cor de la nostra pàtria, però, si els altres membres no tenen vida, Catalunya està morta”. Aquesta frase, del fundador de Codorniu, Manuel Raventós, ha inspirat la seva besneta, Elena de Carandini Raventós, per fer, diu, el que va fer ell, “una palanca del canvi al territori”.

Elena de Carandini Raventós lidera la Fundació Comunitàri­a Raimat Lleida, que s’acaba de constituir per reforçar l’entorn de Raimat i Lleida amb projectes innovadors que dinamitzin de manera sostenible el territori de la província de Lleida.

La principal font de finançamen­t de la fundació són els ingressos de lloguer del castell que ella va comprar al grup Codorniu, així com les activitats de la fundació. La primera serà a l’octubre, el Raimat Arts Festival, que neix agermanat amb el Festival Napa Valley, un referent internacio­nal. I, com l’esdevenime­nt californià, el festival de Raimat també donarà espai a la gastronomi­a local.

Raventós va adquirir el 1914 una finca desèrtica de 3.200 hectàrees que tenia un castell mig en ruïnes pensant que, si a Lleida s’hi produïa bona fruita, ell seria capaç de produir-hi bon vi. Elena de Carandini Raventós va comprar el castell, el gener del 2020, dos mesos abans de la pandèmia. Confiava de fer-hi consells d’administra­ció i reunions corporativ­es, i desenvolup­ar un projecte de turisme d’impacte econòmic, social i ambiental en la comunitat. La covid ho va parar tot, però ara ja ha començat a donar a conèixer la fundació.

En l’àmbit cultural, el plat fort aquest any és la primera edició del Raimat Arts Festival, que unirà en un mateix esdevenime­nt músics de cambra de renom internacio­nal, gastronomi­a local, regional i internacio­nal i maridatges amb vi sostenible.

L’impuls a l’economia sostenible s’articula al voltant de Raimat LAB, una plataforma d’innovació pensada per donar suport a empreses i start-ups que vulguin treballar el triple impacte i generar benefici a escala social, econòmica i ambiental. ●

car Toni Valls, director d’Alimentari­a.

Hi haurà degustacio­ns de plats i tapes d’una selecció de restaurant­s representa­tius de cada territori i showcookin­gs oferts pels seus reconeguts cuiners i cuineres. També es faran tastos de vi, conferènci­es i hi haurà actuacions de música en directe.

La idea és “promociona­r el turisme a les regions gastronòmi­ques que participar­an en el festiva”, van explicar des de Gastronomi­c Forum, durant la presentaci­ó del projecte a les comunitats autònomes en el trans

 ?? AaB celoanC ?? Presentaci­ó del nou festival a les comunitats autònomes
AaB celoanC Presentaci­ó del nou festival a les comunitats autònomes

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain